Demirtaş'tan Hakkari halkına selam, HDP'den uzaklaşan 'kanaat önderlerine' mesaj

Demirtaş'tan Hakkari halkına selam, HDP'den uzaklaşan 'kanaat önderlerine' mesaj

"Buradan tüm Colemerg halkına çağrı yapmış olayım, geleceğimiz ve çözümümüz birliğimizde, beraberliğimizdedir."

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) önceki Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 29 gazetecinin kendisine yönelttiği soruları cevapladı. Gazeteci İrfan Aktan’ın düzenlediği söyleşide, 29 gazeteci, Edirne Cezaevi’nde bulunan Demirtaş’a birer soru iletti. Selahattin Demirtaş’ın yanıtları “Selahattin Demirtaş: En ideal günah keçisi olarak gösteriliyorum” başlığıyla Artı Gerçek’te yayınlandı.

Soru soran gazeteciler arasında Erkan Çapraz da vardı. Çapraz, Demirtaş'a şu soruyu yöneltti: "Eş Genel başkanlığınız döneminde Hakkari ve çevresindeki illerde yaşayan ve partinize muhalif aile büyükleri veya kanaat önderleri / aşiret liderlerinin neredeyse tamamı sizin de girişimleriniz sonucu HDP’ye katıldı. Birçoğu için tören düzenlediniz. Fakat bu şahsiyetlerin büyük bir kısmı son zamanlarda tekrar Ak Parti, CHP veya diğer partileri desteklemeye başladı. Bunun nedeni sizce nedir? Bu kişilere vermek istediğiniz bir mesajınız var mı?" 

'Keşke halkın değerlerinin yanında yer alıp onurlu bir duruşta ısrar etseler'

Demirtaş'ın verdiği yanıt şöyle: 

"Sanırım güç ve iktidar ilişkileri bunda en temel belirleyici rolü oynuyor. Bazı çevreler ne yazık ki her dönemin güçlüsünün ve iktidarının yanında yer alarak varlıklarını sürdürmeyi tercih ediyor. Keşke halkın değerlerinin, özgürlük ve demokrasi mücadelesinin yanında yer alıp onurlu bir duruşta ısrar etseler. Buradan tüm Colemerg halkına çağrı yapmış olayım, geleceğimiz ve çözümümüz birliğimizde, beraberliğimizdedir. Küçük hesaplara meyletmeyin lütfen. HDP zaten büyük bir güçtür ve sizlerin tüm sorunlarınızın çözümüne taliptir. Tıpkı 2015 Haziran’ında olduğu gibi, tüm halkımız bir yürek gibi olmalıdır. Bu vesileyle sadece Colemerg halkımıza değil, bahsettiğiniz tüm o çevrelere aynı çağrıyı yapıyor ve Gever başta olmak üzere her yere ayrı ayrı selamlarımı, sevgilerimi gönderiyorum."

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum