Demirtaş: TÜGVA’cılar doktorların yerine atansın, pudra şekerciler anestezi uzmanı yapılsın

Demirtaş: TÜGVA’cılar doktorların yerine atansın, pudra şekerciler anestezi uzmanı yapılsın

Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hekimlere yönelik "giderlerse gitsinler" sözlerine cevap verdi: TÜGVA’cılar doktorların yerine atansın. Pudra şekerciler, anestezi uzmanı yapılsın.

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın hekimlere yönelik "giderlerse gitsinler" sözlerine esprili bir paylaşımla cevap verdi. 

Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Demirtaş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, aynı koğuşu paylaştığı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Dr. Selçuk Mızraklı'nın konuya ilişkin tweetini alıntılayarak "Bu doktorlar da çok oldular artık, giderlerse gitsinler. Bir gece yarısı kararnamesiyle tüm yandaş müteahhitler, taşeronlar, TÜGVA’cılar falan doktorların yerine atansın. Ha, bütün hastaların böbreklerini, dalaklarını hemen çalarlar, o ayrı" ifadesini kullandı.     

Demirtaş paylaşımında şunları kaydetti:

"Merhabalar. Dr. Selçuk Hocama katılıyorum. İki gündür hücrede tartışıyoruz. Bu doktorlar da çok oldular artık, giderlerse gitsinler (!)

Bir gece yarısı kararnamesiyle tüm yandaş müteahhitler, taşeronlar, TÜGVA’cılar falan doktorların yerine atansın. Pudra şekerciler, hipokrat yemini ettirilip anestezi uzmanı olarak göreve başlatılsın.

Ha, bütün hastaların böbreklerini, dalaklarını hemen çalarlar, o ayrı. O kadarı da olsun artık. Sonuçta çalmadan çalışamıyorlar.

Ayrıca yüzünüze gözünüze dursun???? ülkede kişi başına bir doktor düşüyor, ki bana düşen doktoru hücreme aldılar. Üstelik hem milletvekili hem belediye başkanı.

Bu arada, hoş geldin Dr. Selçuk Mızraklı Hocam. Mücadeleye birlikte devam. Tüm sağlık emekçilerine kocaman, sıcacık selamlar. Siz gitmeyin, gitmesi gerekenleri hep birlikte, sandıkta gönderelim."


'GİDECEK OLAN BİZ DEĞİLİZ, BİRAZ DAHA DİŞİMİZİ SIKALIM'

Yerine kayyım atandıktan sonra tutuklanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Dr. Selçuk Mızraklı da paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "Sevgili hekim meslektaşlarım, sahip olduğumuz bilgi, beceri, ustalık, sanatkarlık sadece bize ait değil. Emeğin bir kısmı bize ait olsa da üstümüzde emeği olan, katkısı olan, dolayısıyla hakları olan kocaman bir halk var. Yurt dışına gitmeyi kendi adıma sadece eğitimi tamamlayıp geri dönmek üzere kabullenebilirim. Zorluklar karşısında biraz daha dişimizi sıkalım. Yarınlar iyi, güzel insanlarındır. TTB’nin dediği gibi, gidecek olan biz değiliz. İlk seçimde arkalarına bile bakmadan kimin gideceğini göreceğiz. “Sen yanmasan Ben yanmasam Nasıl çıkar Karanlıklar aydınlığa”…

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.