Demirtaş için AİHM'e 'serbest seçim hakkının ihlali' başvurusu

Demirtaş için AİHM'e 'serbest seçim hakkının ihlali' başvurusu

Tutuklu olarak cezaevinde bulunan HDP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) başvuru yapılacak. Başvurunun gerekçesinin "serbest seçim hakkının ihlali" olacağı açıklandı.

Edirne F Tipi Cezaevi’nde bulunan HDP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş’ın avukatı Mahsuni Karaman, Twitter hesabından açıklama yaptı.

Karaman, seçim sürecinde tahliye taleplerinin reddedildiğini ve Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) bireysel başvuruyu değerlendirmediğini hatırlattı.

AİHM’e başvuru yapacaklarını belirten Karaman, paylaşımında “Tutukluluk şartlarında seçime giren, tahliye talepleri reddedilen ve bu konudaki bireysel başvurusu da AYM tarafından, seçim süreci içinde ele alınmayan Sayın Demirtaş’ın ‘serbest seçim hakkının’ ihlal edildiği tespiti talebiyle yarın AİHM’e başvuru yapılacaktır” ifadelerine yer verdi.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.