Demirtaş fotoğrafı paylaştı, Bolu Belediyesi'nden atıldı

Demirtaş fotoğrafı paylaştı, Bolu Belediyesi'nden atıldı

Bolu Belediyesi, Selahattin Demirtaş'ın fotoğrafını paylaştığı gerekçesiyle temizlik işçisi M.Y.'yi istifaya zorladı.

Bolu Belediyesi’nde 2 senedir mevsimlik işçi olarak çalışan M.Y., sosyal medyada Selahattin Demirtaş’ın fotoğrafını paylaştı. M.Y.’nin paylaşımının ekran görüntüsü alınıp yerel internet gazetelerinden biri olan Bolu’nun Sesi isimli siteye gönderildi.

Bolu’nun Sesi, 24 Şubat tarihinde yayınlanan haberde fotoğraf paylaşımını Bolu Belediye başkanı Tanju Özcan’ın HDP’ye verdiği desteğin kanıtı olarak sunuldu. Haberde ayrıca M.Y’nin sürekli HDP ve PKK propagandası yaptığı iddia edildi.

Yaklaşık 25 senedir Bolu’da ailesiyle birlikte yaşayan M.Y., belediye çalışanları tarafından uğradığı baskıyı anlattı. Haberin yayınladığı gün müdürlerinin kendisini çağırdığını söyleyen M.Y, “Haberi ilk gördüğümde belediyedeydim, baygınlık geçirdim ve gözlerimi hastanede açtım. Daha sonra iş arkadaşlarımın arasında terörist diye dışlandım. Bir fotoğraf paylaşımı beni mahvetti” dedi. 

Fotoğrafı yerel internet sitesine bir iş arkadaşının gönderdiğini belirten M.Y., “Cumartesi günü paylaşım yaptım. Daha sonra küçük çocuğum bir paylaşım daha yapmış. Bu durumu izah edemedik. Arkadaşım dediğim B.Ş., benim paylaşımımı gazeteye göndermiş. Gazetede haberi yapmış. Ne desem de inanmadılar” diye konuştu.

 M.Y., “Çevremdeki insanlar “Çıkışını kendin verirsen daha iyi olur” dedi. Ailem, akrabalarım zarar görmesin diye istifa etmek zorunda kaldım. HDP ile herhangi bir alakam yok, üyeliğim yok. Kendimi ifade etmeye çalıştım ama kimse beni dinlemedi. Bütün arkadaşlarım bana karşı tavır aldı. Dışarıya çıkamıyorum. Dışlanıyorum. Her zaman gittiğim bir kafeden helallik almak istedim ama “Bizimle alakanız yok, buraya gelemezsin” diyerek kovuldum” dedi.

Bolu Belediyesi’ndeki işine geri dönmek isteyen M.Y., “Haberi yapan o gazeteciye hakkımı helal etmiyorum. Onu Allah’a havale ediyorum. Bu büyük ve kötü bir suçlama. Ekmeğimden oldum, 4 tane çocuğumun günahı o gazetecinin boynuna. Dürüst bir insansa bu yaptığını düzeltsin. Şu an mağdur durumdayım. Yalan haberle beni yıldırmaya çalışmış. Gözüyle görmeden yargılamış. Ben terörist değilim, insan gibi yaşamak istiyorum. Hakkımı arıyorum. Kim bunu yaptıysa düzeltsin. Sesimi duyan herkesten bunu talep ediyorum” ifadelerini kullandı.

HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu da M.Y.'nin yaşadıklarını Twitter hesabından paylaşarak tepki gösterdi.

Mahire Yentür, belediyeye yazdığı mektupta çalışmak zorunda olduğunu, Demirtaş fotoğrafı paylaştığı için terörist yaftası yediğini ve işe geri alınmak istediğini ifade etti. Yaşadığı stresten dolayı kriz geçirdiğini de belirten Yentür, "Tüm iş arkadaşlarım terör gözüyle bakıyorlar. Dışarı çıkamaz oldum" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.