'Demans' Batman'da izleyici ile buluştu

'Demans' Batman'da izleyici ile buluştu

Hasankeyf’in sular altında bırakılmasıyla yaşanan zorunlu göçleri anlatan “Demans” adlı belgesel, Batman’da izleyici ile buluştu.

Dicle Nehri üzerine inşa edilen Ilısu Barajı'nın suları altında bırakılan 12 bin yıllık geçmişe sahip tarihi Hasankeyf’i anlatan “Demans” adlı belgesel, Diyarbakır ve İstanbul’un ardından Batman’da gösterime girdi. Batman Barosu Tahir Elçi Konferans Salonu’nda izleyici ile buluşan belgesele Yönetmen Rênas Yıldız, Barış Anneleri Meclisi, TJA, Bahar Kültür Merkezi, İHD Batman Şubesi, HDP Batman İl Örgütü'nün temsilcileri katıldı.

Belgesel gösterimi öncesi Hasankeyf ve köylerine ait “Dönüşü olmayan mekandan yola çıkanların öyküsü” adlı fotoğraf sergisi izleyici ile buluştu. Daha sonra belgeselin gösterimi yapıldı. Belgesel gösterimi sonrası dengbej dinletisi gerçekleşti.

FİNALİ BATMAN’DA GÖSTERİLDİ 

Binlerce yıllık toplumsal hafıza ve mirası yok eden devletin oluşturmaya çalıştığı “hafıza”yı ve Kürtlerin hafızalarını koruma mücadelesini anlatan belgesel, Mezopotamya Göç İzleme ve Araştırma Derneği’nin katkılarıyla hazırlanıp, çekimleri 3 ay sürdü. Belgeselin galası, geçtiğimiz 1 Ekim 2021’de Diyarbakır'da yapıldı. Belgesel, 7 Aralık’ta ise İstanbul’da izleyici ile buluştu.  

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.