Dem Parti'nin Yüksekova adayları Şoreş Diri ve Şadiye Kırmızıgül oldu

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yapılan halk oylamasının ikinci turunu Şadiye Kırmızıgül ve Şoreş Diri kazandı.

Güngör Mahallesinde bulunan Tekçe düğün salonunda 16 Ocak’ta Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) belediye eş başkanları, meclis ve il genel meclis üyelerinin seçimi için ön seçim gerçekleştirildi. 1600 kişinin delege olarak katıldığı ön seçimde 8 erkek, 5 kadın olmak üzere toplamda 13 aday adayı yarıştı. Sayımların ardından yapılan resmi açıklamada bin 600 delegeden bin 100 delege oy kullandı. 13 aday adaydan hiçbiri yüzde 50+1 çoğunluğu almadığı için oylama ikinci tura kaldı. Aday adaylarından Şoreş Diri 377, Tayyip Canan 225, Şadiye Kırmızıgül 312, Ayşe Polat ise 245 oy alarak ikinci tura kaldı.

İkinci Tur

Bugün sabah saatlerinde delegeler ikinci kez sandık başına gitti. Saat 16.00 itibariyle sandıkların kapandığı oylamada, divan üyeleri ve seçim komisyonu tarafından yapılan sayımlar sonucunda Ayşe Polat 476, Şadiye Kırmızıgül 489, Şoreş Diri 606 Tayyüp Canan ise 409 oy aldı.

Diri ve Kırmızıgül seçildi 

Açıklanan sonuçlara göre Şoreş Diri ve Şadiye Kırmızıgül belediye eşbaşkanlığı adaylığına seçildi.

Sonuçların açıklanmasının ardından adaylar delegasyon, ilçe seçim komisyonu ve ön seçimler kapsamında emek harcayanlara teşekkürlerini ilettiler.

sonuc.jpeg

İl Genel Meclisi Adayları

Yapılan halk oylamasında Feyyaz Dara ve Halime Yaşar da İl Genel Meclisi üyeliği için en çok oyu alan aday adayları oldu.

Belediye Meclis Üyeliği Adayları

En çok oy alan 7 belediye meclis üyesinin isimleri şöyle: Ferdi Beşer, Hikmet Dara, Muhyettin Han, Diyar Özdemir, Sıddık Tamur, Cevat Ayhan, Enver Tüner

whatsapp-image-2024-01-17-at-19-04-40.jpeg

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum