DEM Parti'nin Hakkari ve Batman adayları belli oldu

DEM Parti'nin Hakkari ve Batman adayları belli oldu

DEM Parti'nin yaptığı ön seçim belediye eş başkan adayları belli oluyor. Ön seçimde Hakkâri'de sandıktan Mehmet Sıddık Akış ve Viyan Tekçe, Batman'da ise Gülistan Sönük ile Mehdi Öztüzün çıktı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Hakkari ve Batman'da da adaylarını binlerce delegenin oy kullandığı ön seçimle belirledi. 

Hakkari’deki oylamada Mehmet Sıddık Akış ile Viyan Tekçe DEM Parti'nin Hakkari Belediye eş başkan adayları olarak belirlendi. Aday adayları sahneye çıkarak önseçimi kazanan seçilen Viyan Tekçe ile Mehmet Sıddık Akış'ı tebrik etti.

Çallı: Bu iradeye saygı duyuyorum

Sahnede kısa bir açıklama yapan aday adaylarından eski Hakkâri Belediye Başkanı Şükrü Çallı, "Netice demokrasi ile taçlandı. Bugün 16 oy farkla Sıddık Akış arkadaşımız seçilmiştir. Bu iradeye saygı duyuyorum. Onu tebrik ediyorum. Bazıları Şükrü Çallı'nın başka partiye geçeceğini konuşuyor. Şükrü Çallı kendini ispatlamıştır" dedi.

Seven: Saygı duyuyoruz

Kadın eş başkan aday adaylarından Sinem Seven ise, “Halk ve delegasyonumuz tercihini Sıddık Akış ve Viyan Tekçe’ den yana kullandı biz de bu iradeye saygı duyuyoruz. Yol arkadaşlarımızı tebrik ediyoruz" şeklinde konuştu.

Belediye eş başkan adaylığına seçilen Viyan Tekçe de Hakkâri halkının teveccühünü kazanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek tüm delegelere teşekkür etti.

BATMAN

DEM Parti'nin Batman'daki ön seçiminde ise 4 bin delege oy kullandı. Ön seçimi 1361 oy alan Gülistan Sönük ile 1753 oy alan Mehdi Öztüzün kazandı.

Gülistan Sönük, 1993 yılında Kozluk'ta doğdu. 2018 yılında Siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler bölümünden mezun oldu. Öğrencilik yıllarında partinin gençlik çalışmalarında aktif olarak yer aldı. 2019 yerel seçimlerinde Bekirhan Belediyesi eşbaşkanlığına seçildi. 2020 yılından beri Batman'da kadın özgün çalışmalarında yer aldı. Son bir buçuk yıldır Kürt illerinde ve Türkiye'nin bir çok ilinde kadın özgün çalışmalar yürütüyor.

Avukat Mehdi Öztüzün ise 1964 yılında Batman’da doğdu. Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. 2003 yılında DEHAP yönetimi ile başladığı siyasi kariyerine bir süre DEHAP Batman İl Başkanlığı ve İmralı görüşmeleriyle devam etti. 30 yıllık hukukçu kimliğinin yanı sıra Batman Belediyespor Kulüp Başkanlığı görevlerinde de bulundu.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.