DEM Parti'nin Diyarbakır Büyükşehir Belediye eşbaşkan adayları netleşti

DEM Parti'nin Diyarbakır Büyükşehir Belediye eşbaşkan adayları netleşti

DEM Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye eşbaşkan adayları Doğan Hatun ve Serra Bucak oldu.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi aday adayı seçimleri için oy verme işlemi 17 ilçede sona erdi. 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi erkek eş başkanlardan Doğan Hatun ve Garip Kandemir arasında yapılan seçimde kazanan sayılan oylarla belirlendi. Oyların yüzde 64'ünü alan Doğan Hatun erkek eşbaşkan adayı oldu.

Konuya dair DEM Parti Diyarbakır İl Örgütü'de sanal medyada yaptığı açıklamada, "Amed Büyükşehir Belediye Eş Başkanlığı için bugün yapılan ikinci tur seçimleri tamamlandı. Tüm sandıklar açıldı ve oyların sayımı bitti. Garip Kandemir yüzde 36 oy, Doğan Hatun yüzde  64 oy alarak Amed Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı olmaya hak kazandı" denildi.

Kadınlardan da Serra Bucak ilk turda aday olmuştu. DEM Parti'nin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adaylarının Doğan Hatun ve Serra Bucak olduğu netleşti.

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.