DEM Parti'den Hakkari Valiliğine 'çifte standart' suçlaması

DEM Parti'den Hakkari Valiliğine 'çifte standart' suçlaması

DEM Parti Hakkari İl Örgütü, Ak Parti'nin seçim bürosunun önünde düzenlediği '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' etkinliği ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Seçim irtibat bürosu önünde düzenlenen açıklamaya DEM Parti Belediye Eş Başkan Adayları Mehmet Sıddık Akış, Viyan Tekçe, İl Eş Başkanları Kadir Şahin, Hümeyra Armut katıldı.

Burada açıklama yapan İl Başkanı Kadir Şahin, Hakkari Valiliği'nin söz konusu Ak Parti olunca her türlü kolaylığı sağladığını belirterek, "Söz konusu partimiz olunca yasaları zorlayıp her türlü engeli çıkaran valilik mesele AKP olunca daha önce almış oldukları kararları bile görmezden gelmektedir. Seçim büromuzun açılışında etkinliğe bir saat kala yolu trafiğe kapatan Valilik, AKP için sabit platform izni verip sabahın ilk saatlerinden itibaren yolu kapatmıştır. AKP il başkanından daha çok AKP seçim kampanyası için çalışan Hakkâri Valisine buradan sesleniyoruz, AKP'li olabilirsiniz ama oturduğunuz koltuk yasalarla yöneteceğiniz bir koltuktur. Emrinizde çalışan kurum ve kurum amirlerinin birer AKP çalışanı gibi çalışmalarına göz yumamazsınız. Kurumların ve kurum amirleri emrinde çalışanları akp kampanyasına katılmaya zorlayamazlar ve bu yönlü planlama yapamazlar" dedi.

Şahin şöyle devam etti:

"Kurum amirlerinin kendi çalışanlarını özellikle, kurumlarda çalışan kadın arkadaşlarımızı kurumun etkinliğine katılım zorunlu diye mesaj atılıp akpnin etkinliklerine götürülüp, AKP kampanyaları için zorlamaları ve buna yönelik planlamalar yapmaları suçken, tüm bunları normalleştiren bir anlayışın Hakkâri valisinin telkinleri ile yapıldığını biliyoruz. Bu kanunsuz ve suç teşkil eden uygulamalar için buradan uyarıyoruz. Kimsenin bunları yapmaya hakkı ve yetkisi yoktur. Parti olarak hakkımızı rencide eden AKP'nin onur kırıcı seçim kampanyasını ve Valiliğin partiler arasında ki keyfi uygulamalarını kabul etmediğimizi buradan bir daha belirtiyoruz. Bir hafta önce basın üzerinden yazılı olarak Cumhuriyet savcılarına yaptığımız resen suç duyurusunu burada bir daha tekrarlıyoruz . Cumhuriyet savcılarını yasa gereği göreve davet ediyor" diye konuştu.

 Yüksekova Haber
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.