DEM Parti'de halk oylaması: Hakkari ve Şemdinli'de başladı, Yüksekova'da ertelendi

DEM Parti'de halk oylaması: Hakkari ve Şemdinli'de başladı, Yüksekova'da ertelendi

EM Parti, Hakkari, Yüksekova ve Şemdinli'de belediye eşbaşkan adayları ile belediye ve il genel meclis üyelerini belirlemek amacıyla halk oylaması gerçekleştiriyor.

Yüksekova Güngör mahallesinde bulunan Tekçe Düğün salonunda başlayan  ön seçime HDP eski Hakkari milletvekili Sait Dede, DBP PM üyeleri, ÖHD, kentteki birçok sivil toplum örgütü temsilcisi ve Barış Anneleri Meclisi salonda yerini aldı. Bin 539 kişinin oy kullanacağı ön seçim için 7 adet sandık kabini kuruldu. Kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan yolların açılmamasından kaynaklı oylama işlemi yapılmazken, ön seçim ileri bir tarihe ertelendi.

Oy kullanmaya gelen Gulê Polat, “Yürüyerek, geldik. Kar, dolu, yağmur da yağsa hiçbir engeli tanımadan demokrasi şölenini gerçekleştirmek için yola koyulduk. Partinin bu adımı çok önemli ve güzeldi. Her seferinde merkezi kararla seçiliyordu bu kez halkın kararıyla seçiliyor. Halkın partisi olmak bunu gerektirir. Bu adımın kalıcı hale gelmesi temennisiyle tüm adaylara başarılar diliyoruz” dedi.

DEM Parti’nin halka böylesi bir fırsat tanımasından dolayı mutluluk duyduklarını dile getiren Nebahat Başaran ise, halkın kendi kendisini yönetmesi ve adayının seçmesinin büyük bir demokrasi adımı olduğunu vurguladı. 

'Kim Kazanırsa Kazansın Bu Halkın Evladıdır, Destekçisiyiz’

Yüksekova'ya 10 kilometre uzaklıkta bulunan Pagê köyünden ön seçimdeki oyunu kullanmak üzere ulaşıma kapanan yolları aşarak gelen yurttaşlardan Şabettin Geçirgen ise yapılan ön seçimin partilerinin demokrasi paradigmasına uygun bir tutum ve partilerinin de buna uygun adım olduğunu vurguladı. Geçirgen, “Demokraside halklar kendi adaylarını seçer ve kendi kendilerine kentlerini yönetir. Partimizi de bu fikriyatla böylesi bir adım attı ve bundan gurur duyuyoruz. Hava koşulları ne kadar zorlu da geçse halk demokrasi için tüm engelleri aşıp gelecektir. Köylerimizin yolları halen ulaşıma kapalı, uzun bir süre yürüyerek geldik. Ulaşım yerine ulaştıktan sonra demokrasi adına oy kullanmak üzere geldik. Kim çıkarsa çıksın bu halkın evladıdır. Sonuna kadar destekçisiyiz ve demokrasi kazanacaktır” diye konuştu.

HAKKARİ

Hakkari merkeze bağlı Sümbül Mahallesi’nde bulunan Sefa Düğün Salonu’nda oy kullanma işlemleri için halk sabahın erken saatlerinde düğün salonuna gelmeye başladı. Salon günler öncesinden DEM Parti bayraklarıyla süslenirken "Halk Oylaması, Pêşhılbijartın" pankartı asıldı. 

Seçim için salonda 7 sandık kurulurken,  burada konuşan DEM milletvekili George Aslan, konuştu. Aslan, "Partimizin yaptığı halk toplantılarından sonra halkımızın kararı üzerine ön seçimlerin yapılması talep edildi. Bugün Colemêrg ve ilçelerinde ön seçim için hazırız. Bütün bölgelerde halkımız ön seçim için ayakta. Aday adayı olan her arkadaşımız emekçi ve değerlidir. Hangi arkadaşımız seçilirse seçilsin bizler arkadaşlarımızla alanlarda çalışmaya devam edeceğiz. Bütün arkadaşlara başlarılar diliyorum" dedi.

Konuşmanın ardından Hakkari Belediye eşbaşkan aday adaylarına 5 dakikalık tanıtımın ardından ön seçim başladı.

ŞEMDİNLİ

Şemdinli'deki ön seçim ilçe merkezinde 2 kilometre uzaklıkta bulunan Pêsan Mahallesi’ndeki Pêsan Organizasyon’da yapıldı. Buradaki salonda DEM Parti bayrak ve flamalarıyla süslenirken, ilçede aday adayları için 565 delege oy kullanıyor. 4 gün sürecek ön seçimlere DEM Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Zeki İrmez ve DEM Parti ve DBP, PM üyeleri, il ve ilçe komisyon üyeleri ve yöneticiler katıldı.

Burada konuşan Milletvekili Mehmet Zeki İrmez, “Gelecek ve toplumumuz için atılan bu adım çok önemlidir. Yürüttüğümüz mücadelede bu adım birçok başarının ve toplumsal demokrasinin ilk adımı olacaktır” dedi.

whatsapp-image-2024-01-13-at-13-04-26.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.