DEM Parti YSK'ya başvurdu

DEM Parti YSK'ya başvurdu

Dem Parti, Van Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Abdullah Zeydan'ın adaylığının iptali üzerine YSK'ya başvurdu.

DEM Parti, Van'da mazbatanın Ak Parti adayına verilmesi kararına ilişkin Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvuru yaparak Van İl Seçim Kurulu'nun kararının iptalini istedi.

Başvuruda, Zeydan'ın memnu haklarının iadesine dair kararın 4 Nisan 2023'te verildiğine işaret edilerek şu ifadele yer verildi:

"Memnu hakların iadesine ilişkin kararı Adalet Bakanlığı Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğüne gönderen de mahkemenin kendisidir. Bu konuda da müvekkilin bir kusurundan bahsedilemez. Memnu hakların iadesi kararını kontrolünü yaptıktan sonra Adli Sicil Kaydına işleyen ise Adalet Bakanlığı personelleri olup bu hususta da müvekkilin bir dahli bulunmamaktadır. Keza bu Adli sicil kaydını yaklaşık 1 yıl boyunca bu şekilde muhafaza eden de yine Adalet Bakanlığıdır. Müvekkile, Van İl Seçim Kuruluna sunulmak üzere, sabıkası olmadığını gösteren Adli Sicil Kaydı Belgesini veren de Adalet Bakanlığıdır."

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum