DEM Parti yöneticisi silahlı saldırıda yaşamını yitirdi

DEM Parti yöneticisi silahlı saldırıda yaşamını yitirdi

Şırnak'ın Uludere İlçesine Bağlı Şenoba beldesinde silahlı saldırıya uğrayan DEM Parti yöneticisi Ahmet Gün yaşamını yitirdi.

Uludere ilçesine bağlı Taloka köyünde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Şenoba (Sêgirk) Belde Belediye Meclis üyesi ve parti yöneticisi Ahmet Gün ile oğlu Abdurrahim Gün, sabah saatlerinde silahlı saldırıya uğradı. Baba Gün olay yerinde hayatını kaybederken, oğlunun tedavisi ise sürüyor. 

Olayın yaşandığı saatlerde baba ve oğul Gün'ün araçları içerisinde silahlı saldırıya uğradığı iddia edildi. Olaya dair yeni bilgiler ortaya çıktı. Edinilen bilgilere göre; Ahmet Gün, oğlu Abdurrahim Gün ve yeğeni Mahmut Gün ile birlikte kışlık odun ihtiyaçlarını karşılamak köydeki boş araziye çıktı. Bu sırada bazı kişilerce önü kesildi. Sonrasında baba, oğul ve yeğene silahlı saldırı gerçekleşti. 

Baba Gün, olayın yaşandığı yerde hayatını kaybetti. Oğul Abdurrahim Gün ise ayağından yaralandı ve bölgeye gelen askerler tarafından Şırnak Devlet Hastanesi’ne götürüldü. 

Olay yeri incelemesi sonrası Gün’ün cenazesi de Şırnak Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. 

Tartışmanın neden kaynaklandığına dair net bir bilgi bulunmuyor. Baba Gün'ün cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından Sêgirk Beldesi'nde toprağa verilecek. Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

DEM Parti: Tesadüf değil

Konuyla ilgili açıklama yapan DEM Parti, şöyle dedi:

"Şırnak’ın Uludere ilçesi Şenoba beldesi yöneticimiz, meclis üyemiz, emektarımız Ahmet Gün’ü silahlı bir saldırı sonucunda kaybettik. Babasıyla birlikte odun toplamaya giden Abdurrahim Gün de olay yerinde yaralandı, şu anda Şırnak Devlet Hastanesinde ameliyat edilmektedir.

"Şırnak’ta yaşanan hiçbir saldırının tesadüf olmadığını vurgulayarak, konunun derhal soruşturulup açığa çıkarılması için yetkilileri sorumluluk almaya çağırıyoruz. Şırnak’ta sistemden beslenen belli güç odakları aracılığıyla yıllardır derinleştirilmek istenen çelişkiler ağır bedellere mal olmaktadır.

"Yaşanan can kaybı, münferit bir olay değildir. Bir süredir tehdit edildiğini öğrendiğimiz Gün ailesinin can güvenliğinden buna zemin sunanlar sorumludur. Failler derhal bulunup adalet önüne çıkarılmalıdır. Bu karanlık siyasete son verilmelidir. Sevgili Ahmet Gün’ü kaybetmenin derin acısıyla, ailesine ve sevdiklerine başsağlığı ve sabır diliyoruz. Tedavisi süren Abdurrahim Gün’e acil şifalar diliyoruz."

690x390cc-srnk-11-12-2023-ahmet-gun-defin2.jpg

Toprağa verildi

Otopsi işlemleri için Şırnak Devlet Hastanesi’ne getirilen Gün’ün cenazesi, işlemlerin ardında ailesi tarafından alınarak defnedilmek üzere Sêrgirk beldesine götürüldü.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve DEM Partisinin il ve ilçe örgütleri, Barış Anneleri Meclisi, Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma, Dayanışma, Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER) yöneticilerinin de katıldığı kalabalık bir konvoyla Şırnak'tan çıkarılan cenaze, beldede bulunan Garistana Serê Gund mezarlığına getirildi. Mezarlıkta kılınan cenaze namazından sonra Gün’ün cenazesi, dualar eşliğinde defnedildi.

1 kişi teslim oldu

DEM Parti yöneticisi Ahmet Gün ve oğluna yönelik yapılan saldırıda 3’ü korucu 4 kişi aranırken, bunlardan 60 yaşındaki bir kişinin jandarmaya teslim olduğu öğrenildi.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.