DEM Parti Şemdinli’de seçim çalışmalarına hız verdi

DEM Parti Şemdinli’de seçim çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Her gün birçok ziyarette bulunan DEM Parti heyeti seçime dair önemli açıklamarda da bulunuyor.

DEM Parti Şemdinli’de seçim çalışmaları kapsamında ev iş yeri ziyaretlerine devam ediyor. DEM Parti Hakkari Milletvekili Onur Düşünmez, HDP eski milletvekili Sait Dede, DEM Parti Şemdinli belediye eş başkan adayları Naif Eroğuz ve Nazdar Öpengin ile parti yöneticilerinin arasında bulunduğu heyet ziyaretler sırasında yurttaşlarla görüş alışverişinde bulunurken, partilerinin politikalarını analattı.

DEDE: BİZİM SORUNUMUZ TARİHİ BİR SORUNDUR

Şehir merkezi ve köylerde birçok ziyarette bulunan heyet yurttaşlar tarafından ilgili ile karşılanırken, bir yurttaşın yemek davetine de katıldılar. Burada açıklamalarda bulunan HDP eski millettekili Sait Dede 31 Mart Yerel Seçimleri ile ilgili ‘’biz Kürtler için seçim sadece eş başkan seçmek demek değildir. Evet iki arkadaşımız eş başkan olacak bazı arkadaşlarımız encümen olacak ama bizim sorunumuz bu değil bizim sorunumuz tarihi bir sorundur’’ dedi.

6685dbaf-7069-4e0b-98f4-39d443127f59.jpg

Parti ve siyasi gelenek olarak taleplerini daha önce de defalarca dile getirdiklerini ifade eden Dede ‘’burada bir kez daha söylüyorum. Taleplerimiz bellidir biz bir milletiz, toprağımız var, dilimiz kültürümüz var. Biz de bütün milletler gibi toprağımızda, dilimizle, kültürümüzle, kimliğimizle özgür bir yaşam sürmek istiyoruz. Bu da bize bir lütuf değildir. Bu biz doğarken Allah tarafından bize verilmiş bir haktır. Allah’ın bize verdiği bu hakkı şu an islamiyet üzerinden din üzerinden siyaset yapan iktidar kabul etmiyor’’ dedi.

‘’BİR İNSAN NEDEN AKP’YE OY VERİR MERAK EDİYORUM’’

Partilerinin kazandığı belediyelere kayyum atanmasına da değinen Dede kayyum atamalarının halkın iradesini yok saymak olduğunu söyleyerek ‘’burada bizim rakibimiz kim AKP. Ben çok merak ediyorum bir insan neden AKP’ye oy verir. Bu memlekete ne yapmış? Bu millete ne yapmış?’’ Dedi.

DÜŞÜNMEZ: MECLİSTE KÜRTÇE KONUŞTUĞUMUZDA MİKROFON KAPATANLAR BURADA KÜRTÇE PROPAGANDA YAPIYOR

DEM Parti Hakkari Milletvekili Onur Düşünmez ise mecliste Kürtçe konuştuklarında mikrofonlarının kapatıldığını hatırlatarak ‘’mecliste mikrofonları kapatanlar burada Kürtçe şarkılarla seçim propagandası yapıyor. Bu çok önemli. Bilmemiz gerekiyor ki burası Kürdistan’dır dilimizde Kürtçedir. AKP’nin belediye başkanları da politikalarını Kürtçe yapıyor. Propagandalarını Kürtçe yapanlar neden mecliste Kürtçe konuştuğumuzda mikrofonların kapatılmasına seslerini çıkarmıyor? İnsanları kandırmak için Kürtçe konuşuyorlar, bir şekilde belediyeyi ele geçirip, talan hırsızlık dışında da hiçbir şey yapmıyorlar’’ dedi.

‘’BİZE DİNSİZ DİYENLER İMAM DÖVÜYOR’’

Din üzerinden partilerine saldırıldığını belirten Düşünmez ‘’bizim hakkımızda dinsizlerin partisi diyorlar. Biz dindarız oylarınızı bize verin diyorlar. Onların dindarlıkları işlerine geldiği kadardır. İşlerine gelmediğinde de Çınar’da kaymakam imamı dövdü. Onu da örtbas ettiler. Neden kaymakamı dövdüler? İmam Kürtçe konuştuğu için dövdüler. Şu an Türkiye’de bir kaymakam imam dövebiliyor. Yani şu an Türkiye’de dinin kıymeti bu kadardır. İmamı dövenler o partidir biz değiliz’’ dedi.

‘’BU PARTİ ŞEYH SAİD’İN TORUNLARININ PARTİSİDİR’’

‘’Hepimiz Şeyh Said’in torunlarıyız. Bu parti Şeyh Said’in torunlarının partisidir’’ diyen Düşünmez ‘’bir yıldır Şeyh Said’e söylemediklerini bırakmadılar. ‘Şeyh Said teröristtir, kimse bize Şeyh Said’in hesabını soramaz, onu öldürdük onun gibi hareket edenleri de öldüreceğiz, onların katli bize helaldir’ diyorlar. Bunu söyleyenler Şemdinli’den nasıl oy alabiliyor’’ dedi.

EROĞUZ: KİRLİ SİYASETE ALDANMAYIN

DEM Parti Şemdinli Belediyesi Eş Başkan Adayı Naif Eroğuz ise belediyeyi, ilçe halkı ile beraber yöneteceklerini söylerken, belediyenin iktidar partisinde olmaması durumunda hizmet yapılamayacağı şeklindeki iddiaların ‘’yalan’’ olduğunu söyledi. Eroğuz ‘’ Eğer çalınmazsa eğer talan edilmezse bu halka çok güzel hizmetler yaparız. Bu konuda çok güzel projelerimiz de var. Bildiğiniz gibi 30 yıldır Şemdinli’de esnafım, bu kabiliyetimiz bu yeteceğimiz var, eğer kardeşlerimizle elele verirsek, bütün sorunlarımızı çözeceğiz. Onların kirli siyasetine kulak asmayın ‘bizim liderimiz olmazsa hizmet olmaz’ demelerine aldanmayın. 31 Mart’ta onlara öyle bir ders vereceğiz ki bir daha kimse burada sistem adına politika yapamayacak’’ dedi.

23be1071-db0c-47a3-872e-5b80d91c74b6.jpg

‘’HERKESE EKMEK BULMAK İSTİYORUZ’’

Rakipleri tarafından partileri için ‘çirkin’ şeyler konuşulduğunu belirten Eroğuz ‘’belediyeyi kazanırsak onların belediyede işe aldığı personelleri işten çıkaracağımızı söylüyorlar. Kimsenin ekmeğine elimizi sürmeye niyetimiz yok aksine herkese ekmek bulmak istiyoruz. Bunları bir kenara bıraksınlar Şemdinli halkı bizi de bu dedikoduları yapanları da tanıyor’’ dedi.

9dabb00a-5aeb-404b-96e2-b854591b31e2.jpg

87fcc878-f0bd-4502-ba76-f08d916a852e.jpg

f1dbeafb-b7bd-4b00-b294-4afd99a9519f.jpg

5d00f3c8-b4f9-47d6-bcc2-2d7bed2e116b.jpg

475cec17-59ef-4462-84e1-81a3c581c4d9.jpg

93fc8464-9789-4ae2-957c-b73f1bf7f74b.jpg

c5574860-d2f4-4684-8855-e8deb8af9a1d.jpg

 Yüksekova Haber
 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.