DEM Parti: Polis ve askerler gezici seçmen yapıldı

DEM Parti: Polis ve askerler gezici seçmen yapıldı

Mehmet Rüştü Tiryaki, polis ve askerlerin gezici seçmen yapıldığını söyleyerek, binlerce seçmen kaydırmasını örnekler vererek açıkladı.

DEM Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Rüştü Tiryaki, polis ve askerlerin gezici seçmen yapıldığına işaret ederek, binlerce seçmen kaydırmasını tek tek örnekleriyle birlikte açıkladı. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Yerel Yönetimlerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Rüştü Tiryaki, seçmen taşımalarına dair partisinin genel merkezinde açıklama yaptı. Iğdır merkezden örnekler veren Tiryaki, HDP'nin 2009 yerel seçimlerinde bin 514 farkla belediyeyi kazandığını hatırlattı. AKP'nin seçim sonuçlarını etkilemek için çabaladığına dikkati çeken Tiryaki, "Pir Sultan Abdal Mahallesi, 831'in Sokak, No:5 adresi: bu yeni bir adres. Buraya bin 450 seçmen kaydedilmiş. Bunların yanlızca 5 tanesi, 14 Mayıs seçimlerinde merkezde oy kullanmış. Diğerleri Iğdır dışından getirilmiş" dedi.

Tiryaki, kente bağlı Konaklı mahallesindeki Kazım Karabekir Caddesi üzerinde yer alan bir adrese işaret ederek, "6 ay önceki seçimde böyle bir adres yok. Bu adrese toplam 743 erkek seçmen kaydedilmiş. Adres Sorgulama Sistemi'nde burası İl Emniyet Müdürlüğü. Bir iş yeri ve bu iş yerine 743 erkek seçmen kaydedilmiş" dedi. 
 
2023 Mayıs seçimlerinde yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı bin 186 seçmen, 2024 yerel seçimlerinde oy kullanabilmeleri için Îdir merkeze kaydırıldığını kaydeden Tiryaki, "Adeta bir seyyar seçmenden bahsediyoruz. Güvenlik birimlerini, polisi ve askeri bir dönem yurt dışına, bir dönem istediği şehirlere taşıyan bir siyasi iktidar var." 

10 SEÇMEN KAYITLI YERE 2 BİN 99 YENİ KAYIT

Siirt merkezden örnekler veren Tiryaki, "2019 yerel seçimlerinden HDP, bin 161 oyla kazanmış. En az 6 bin şüpheli seçmen tespit ettik. Hayali seçmenden bahsetmiyorum. Fakat şüpheli bir şekilde adreslere Sêrt merkeze nakledilmiş binlerce kişiden bahsediyoruz. Yeni Mahalle Cengiz Topal Mahallesi, No:40; Mayıs seçimlerinde 10 seçmen kayıtlı. Şimdi ne kadar artmış yüzde 20 bin 890 artmış. 2 bin 99 kişi kaydedilmiş. Tek bir adresten bahsediyoruz. Bunlardan yanlızca 10 tanesi Siirt merkez seçmeni. Diğerleri tamamen dışarından getirilmiş kişiler" dedi. 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.