Diyarbakır'da DEM Parti kongresi sonrası çok sayıda gözaltı

Diyarbakır'da DEM Parti kongresi sonrası çok sayıda gözaltı

DEM Parti Gençlik Meclisi 1. Olağan Kongresi sonrası en az 30 genç gözaltına alındı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç kongreyle ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Diyarbakır'da gerçekleştirilen DEM Parti Gençlik Meclisi 1. Olağan Kongresi hakkında adli soruşturma başlatıldığını açıkladı. Gözaltı talimatı verildiğini duyuran Tunç, soruşturmaya gerekçe olarak 'suç ve suçluyu övme' ve 'terör örgütü propagandası yapma' suçlamalarını gösterdi.

Öte yandan kongrenin sona ermesinin ardından salondan çıkan en az 30 genç gözaltına alındı. 

Bakan Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"24.12.2023 günü DEM Parti tarafından 'Gençlik Meclisi 1. Olağan Kongresi' adı altında Diyarbakır’da organize edilen toplantı ile ilgili olarak 'suç ve suçluyu övme', 'terör örgütü propagandası yapma' suçlarına yönelik Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca şüpheliler hakkında gerekli adli soruşturma başlatılmış ve gözaltı talimatları verilmiştir. Bir kısım şüpheliler hakkında da yakalama işlemleri yapılmıştır. Adli soruşturma devam etmektedir."

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.