Dem Parti Hakkari: Van halkının iradesini hiçe sayan bu girişim hukuk dışıdır

Dem Parti Hakkari: Van halkının iradesini hiçe sayan bu girişim hukuk dışıdır

Dem Parti Hakkari İl Başkanlığı tarafından 31 Mart Yerel seçimlerinde Van Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Abdullah Zeydan'ın memnu hakkının geri alınmasına tepki gösterildi.

DEM Parti Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Abdullah Zeydan'ın memnu hakkının Adalet Bakanlığı'nın kararıyla geri alınmasına bir tepki de Dem Parti Hakkari İl Başkanlığından geldi.

Hakkari Valiliği'nin önünde bir araya gelen parti yöneticileri ve vatandaşlar adına açıklamayı Dem Parti Hakkari İl Başkanı Kadir Şahin yaptı.

Partilerinin yerel seçimde Van'da tarihte eşine az rastlanır bir zafer elde ettiğini belirten Şahin Van halkı, Büyükşehir Belediyesi dahil toplamda 14 belediyenin tümünü DEM Parti’ye kazandırdığını söyledi.

"Bu girişim halk iradesini yok sayan bir anlayışın ürünüdür"

Adaylığı YSK tarafından kabul edilen Zeydan'ın seçimlerde Van’da halkın büyük çoğunluğunun desteğini alarak belediye eş başkanı seçildiğine vurgu yapan Şahin, "29 Mart 2024 Cuma günü mesai bitimine beş dakika, seçime ikin gün kala Adalet Bakanlığı idari bir karar ve yazıyla, 2022 yılında memnu haklarını alan ve tüm yasal denetimlerden geçen Zeydan’ın memnu haklarına itiraz etmiştir. Yetkili Savcılık talimat niteliğindeki bu idari itiraz yazısı üzerine kesinleşmiş memnu hak kararını veren Mahkemeye yeniden başvurmuştur. Mahkeme aynı gün kesinleşmiş memnu hak kararını geri almış ve memnu hak talebini red etmiştir. Karar henüz kesinleşmeden yani itiraz ve temyiz hakkı kullanılmadan hemen YSK;ya bildirimde bulunmuştur. Belediye Eş Başkanımız Abdullah Zeydan’ın memnu hakların iadesini kabul kararını veren aynı mahkeme aldığı kararı çiğnemiş, hukuk güvenliği hakkını yok etmiştir. Bu girişim halk iradesini yok sayan bir anlayışın ürünüdür Abdullah Zeydan Van halkının Büyükşehir Belediye Eş Başkanıdır. Bu gerçeğe herkesi saygı duymaya davet ediyoruz" dedi.

"Demokrasileri var eden temel ilke halk iradesine saygı duymaktır"

Alınan karardan derhal geri dönülmesi gerektiğini belirten Şahin şöyle devam etti:

"Van halkının iradesini hiçe sayan bu girişim hukuk dışıdır. Bu girişime karşı bütün demokratik kamuoyunu duyarlılığa çağırıyoruz. Demokrasileri var eden temel ilke halk iradesine saygı duymaktır. İktidarı halkın iradesine saygı duymaya davet ediyoruz!"

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.