Dem Parti Esendere adayı Safalı seçimin yenilenmesi talebinde bulundu

Dem Parti Esendere adayı Safalı seçimin yenilenmesi talebinde bulundu

Dem Parti Esendere Belediye Eşbaşkan Adayı Fatih Safalı İlçe Seçim Kuruluna verdiği dilekçeyle seçim sonuçlarına itiraz ederek seçimin yenilenmesini talep etti.

Taşımalı seçmen tartışmasının odağındaki merkezlerden biri olan Esendere’de 31 Mart’ta yapılan yerel seçimde kayıtlı 3 bin 453 seçmenden 2 bin 643’ü oy kullanmış ve yapılan sayımda 1512 oy olan Ak Parti Adayı Dırbaz Büyüksu’nun seçimi kazandığı açıklanmıştı.

Seçimde 636 oy alan Dem Parti adayı Fatih Safalı, 298 sayılı kanun uyarınca yerleşik seçmen olmasına rağmen, taşıma yolu ile oy kullanılması ile ilgili Yüksekova İlçe Seçim Kurulu’na itirazda bulundu.

"Aynı hanede yüzlerce seçmen kaydedilmiştir"

Safalı verdiği dilekçede, Esendere İlk ve Ortaokulunda bulunan tüm sandıklarda adres değişikliğinde bulunarak taşıma oy kullanıldığını belirtti. Yapılan adres değişikliklerinin hukuka aykırı ve geçersiz olduğunu savunan Safalı, “Dikkat edilirse aynı hanede yüzlerce seçmen kaydedilmiştir. Bu olay hayatın olağan akışına, hukuka ve etiğe aykırı bir durumdur” denildi.

Aynı hanede onlarca kişinin kayıtlı olduğu yönünde örnekler sıralayan Safalı’nın verdiği örnekler arasında 1192 sayılı sandıkta Esendere Küme Evleri 5 nolu dairede 124 kişinin, 12 nolu dairede de 116 kişinin seçmen olarak gösterildiği bilgisine yer verildi.

"Esendere beldesinde seçimlerin yenilenmesini talep ederiz"

YSK tarafından adres beyanının bitimi olarak işaret edilen 1 Ekim 2023 tarihinden 2 gün önce toplu olarak adres bildiriminde bulunulduğuna işaret edilen dilekçenin devamında şöyle denildi:

“Yine Esendere İÖO Okulunda mülki idare amiri Ömer Çimşit, AKP Belediye Başkan adayı ile sınıfları tek tek dolaşmış, seçimin tarafsızlığına açıkça gölge düşürmüştür. Bu husus birçok tanık eşliğinde gerçekleşmiş ve basına da yansımıştır. Tüm bu nedenlerle seçimlerin adil ve şeffaf biçimde gerçekleştirilmesine gölge düşürecek türden vahim ve yaşamsal olan; usule, yasaya, YSK karar ve genelgelerine aykırı olan söz konusu işleme karşı şikayetimi sunar, 1190, 1191, 1192, 1193, 1194 numaralı sandıktaki taşıma oyların tespit edilerek iptali ile hukuka aykırılığın giderilmesini, seçim seçim sonuçlarını etkiler derecede olması nedeniyle Esendere beldesinde seçimlerin yenilenmesini talep ederiz”

İlgili Haberler
 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.