Dedeoğulları ailesi anıldı: Bu katliam inkar politikalarının sonucudur

Dedeoğulları ailesi anıldı: Bu katliam inkar politikalarının sonucudur

Konya’da ırkçı saldırı sonucu katledilen Dedeoğulları ailesi, katliamın ikinci yılında mezarları başında anıldı. Yeşil Sol Parti Milletvekili Ali Bozan, katliamın Kürt inkarının sonucu olduğunu söyledi.

Konya'nın Meram ilçesinde 30 Temmuz 2021’de ırkçı saldırıda yaşamını yitiren Dedeoğulları ailesinden 7 kişi, katliamın ikinci yılında mezarları başında anıldı. Anmaya, ailenin sağ kalan tek üyesi Çetin Dedeoğulları, aile yakınları, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Konya İl Örgütü ve milletvekilleri, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi avukatlar ile çok sayıda yurttaş katıldı.

Mezarlıkta yapılan anmanın ardından katliamın yaşandığı Dedeoğulları ailesinin evi önünde açıklama yapıldı. 

İKİ YILDIR ADALET SAĞLANMADI

Dava avukatı Abdurahman Karabulut, katliamın üzerinden iki yıl geçmesine rağmen adaletin sağlanmadığını belirterek, katliamı gerçekleştirenlerin yargı tarafından korunduğunu dile getirdi. Saldırganların verdikleri ifadelerde kendilerini ülkücü olarak tanımladıklarını hatırlatan Karabulut, saldırganların “Zaten biz ülkücüyüz Kürtleri burada yaşatmayacağız” sözlerini anımsattı. 

İNKAR POLİTİKALARININ SONUCU 

Kürtlerin varlığını yüzyıldır inkar edildiğini belirten Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, şunları söyledi: “Söz kurmanın çok zor olduğu bir an yaşıyoruz. İki yıl önce bu evde Dedeoğulları ailesi katledildi. Buraya gelmeden önce mezarlıktaydık ve orada 7 soğuk mezar vardı. Çok ortak noktaları vardı. Aynı ekmeği, sofrayı ve aynı evi paylaşan bir aile. Aynı zamanda diğer bir ortak noktaları ise Kürt olmalarıydı. İşte katledilmeleri bundan dolayıdır. Kürtler yıllardır öldürülüyor. Kürtlerin katledilmesinin sebebi, bu coğrafyada yüzyıldır devam ettirilen inkar politikadır.”

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.