Dede’den Bakan Selçuk’a: Yolsuzluk iddiaları doğru mu?

Dede’den Bakan Selçuk’a: Yolsuzluk iddiaları doğru mu?

HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, Hakkari’deki yolsuzluk iddialarını Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a sordu.

HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yazılı olarak cevaplandırılması isteğiyle TBMM’ye sunduğu önergede şu sorulara yer verdi:

"-Hakkâri ili ve İlçelerinde bakanlığınıza bağlı kuruluşlarda yaşandığı söylenen yolsuzluk ve rüşvet iddialarına ilişkin başlattığınız bir soruşturma var mıdır?

- Basına yansıyan ve sonrasında adli soruşturma konusu olduğu söylenen ses kaydında yer alan iddiaları gerçek mi? Bu kayıtlarda isimleri geçenler Millî Eğitim Bakanlığında görevli personeller midir? Bunlar hakkında bakanlığınız tarafından başlatılan bir idari soruşturma var mıdır?

- İhale kanununa aykırı olarak bir siyasi partinin teşkilatı mı Hakkâri’deki ihaleleri organize etmektedir?

- Önergenin verildiği tarihlerde basına yansıyan Hakkâri il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerindeki rüşvet ve yolsuzluk iddialarına ilişkin adli ve idari soruşturma başlattınız mı? Bu konuda bir müfettiş görevlendirip iddiaları araştıracak mısınız?

- Önergeye cevap verildiği tarih itibariyle; 2018-2021 yılları arasında Hakkâri ilinde bakanlığınıza bağlı kurum ve kuruluşlarda kaç ihale yapılmış ve bu ihaleler hangi usul ve esaslara göre yapılmıştır?

- Önergeye cevap verildiği tarih itibariyle; 2018-2021 yılları arasında Hakkâri ilinde bakanlığınıza bağlı kurum ve kuruluşlarda hangi firmaya kaç ihale verilmiştir?

- Önergeye cevap verildiği tarih itibariyle; 2018-2021 yılları arasında Hakkâri ilinde bakanlığınıza bağlı kurum ve kuruluşlarda hangi ihale hangi gerekçelerle iptal edilmiştir? İptal edilen bahse konu ihaleler daha sonradan hangi firmalara ne kadar bedelle verilmiştir?

- Hakkâri ilinde bakanlığınıza bağlı kurumlarda yapılan ihalelere AKP yöneticilerinin nüfus kullanarak müdahale ettikleri ve yine bazı ihaleleri iptal ettikleri yönündeki iddialar doğru mudur? Bu konuda tarafınıza iletilmiş bir şikâyet var mıdır?

- Yine bu çerçevede AKP yöneticilerinin bakanlığınıza bağlı kurumlarda atamalara müdahale ettikleri doğru mudur?

- Atamalar liyakatle değil siyasi saiklerle mi yapılmaktadır?

- İl ve ilçe milli eğitim müdürlerinin görevde kalma süresi ne kadardır? 2018-2021 yılları arasında Hakkâri’de, kaç il ve ilçe milli eğitim müdürü değişmiştir? Önceki dönem millî eğitim müdürlerinin görevden alınma veya başka bir göreve atanmalarının sebepleri nelerdir?"

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum