Dede: Hakkari, siyasal tercihinden dolayı gayri insani uygulamalara maruz bırakılıyor

HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede Hakkari'nin sorunları ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, Hakkari’nin sorunlarına dair TBMM’de basın toplantısı gerçekleştirdi. Dede, basın toplantısında cezaevlerindeki hasta ve infazı yakılan tutuklulara, Hakkari’nin tutuklu olan siyasetçilerine, kayyumlara, yasaklara, sınır kapılarına, doğalgaz, yol ve elektrik kesintileri sorunlarına değindi.

Dede, "Hakkari'nin birçok sorunu iktidarın çözümden uzak yaklaşımından ötürü her geçen gün Hakkari'yi yaşanılmaz kılmakta. Hakkari ve Hakkarili açıkça siyasal tercihlerinden, kimliklerinden ötürü gayri insani uygulamalara maruz bırakılmaktadır" dedi. 

'Hakkari'de artık nefes almak imkansız hale gelmiştir'

Hakkari'de bu yıl da kömür yerine taş dağıtıldığını belirten Dede, "Doğalgaz çalışması her yıl bir sonraki yıla ötelenmektedir. Bir zamanlar doğasıyla temiz havasıyla övünülen Hakkari'de artık nefes almak imkansız hale gelmiştir" dedi. 

Hakkari ve ilçelerinde her köşe başında zırhlı araçlar ve geniş güvenlik önlemlerine rağmen uyuşturucu bağımlılığının arttığını ifade eden Dede, "Eğer göz yumulmuyorsa gençler nasıl bu kadar kolayca uyuşturucu maddelere ulaşabilmektedir" ifadelerine yer verdi. 

Hakkari ve ilçelerinde gerçekleşen tüm basın açıklamalarına güvenlik güçlerinin sert müdahalede bulunduğunu söyleyen dede şöyle devam etti: "Yurttaşlar anayasal haklarını kullandıkları için gözaltına alınmakta, yerlerde sürüklenerek darp edilmektedir. Açıkça hukuk çiğneyen kamu görevlilerine karşı tek bir adli ve idari soruşturma yapılmamaktadır."

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.