Dede: Çevredeki insanlara küfreden o polis memuru halen görevde mi?

Dede: Çevredeki insanlara küfreden o polis memuru halen görevde mi?

HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, Hakkari Merkez’de bir polis memurunun tartıştığı kişilere ateş açarak yaralaması olayını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sordu.

HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması isteğiyle TBMM’ye sunduğı soru önergesinde 2 Aralık 2020 tarihinde Hakkâri merkezinde bulunan Bulvar Caddesinde trafikte yaşanan bir tartışma sırasında, bir polis memurunun sinkaflı küfürler savurarak belindeki beylik tabancasıyla Remzi Duman ve Metin Öztunç adlı yurttaşları bacaklarından vurarak yaraladığı belirtildi.

Önergede, “Olayın failinin polis olması, devletin verdiği silahla etrafa küfürler savurarak insanlara ateş açması, halkta endişe yaratmıştır” ifadelerine yer verilerek şu sorular yöneltildi:

- Remzi Duman ve Metin Öztunç adlı yurttaşları silahla vurarak yaralayan polis memuru hakkında başlatılan adli ve idari bir soruşturma var mıdır?

- Çevredeki insanlara sinkaflı küfürler eden ve mafyavari hareket ederek insanları silahla vuran polis memuru halen görevde midir? Eğer halen görevde ise bu konuda idari soruşturmanın gereğini yerine getirmeyen Hakkâri İl Emniyet Müdürünü görevden almayı düşünüyor musunuz?

- Son zamanlarda başta Hakkâri olmak üzere birçok yerde kolluk kuvvetleri eliyle gerçekleştirilen yaralama ve ölümlerde artış yaşanmasının sebeplerini araştırmayı ve önlem almayı düşünüyor musunuz?

- Önergeye cevap verildiği tarih itibariye son beş yılda hakkında gerek adli ve gerekse idari soruşturma başlatılan, suça karışmış kaç kolluk kuvveti üyesi bulunmaktadır?

- Önergeye cevap verildiği tarih itibariye son beş yılda suça karıştığından bahisle adli makamlarca hakkında soruşturma izni istenen kaç polis memuru bulunmaktadır? Kaçı hakkında soruşturma izni verilmiştir?

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum