DEDAŞ işçileri eylemde

DEDAŞ işçileri eylemde

Çalışma koşullarının iyileştirilmesi için yaptıkları grevin ardından işten çıkarılan DEDAŞ işçileri, başlattıkları eylemi ikinci gününde sürdürdü.

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin (DEDAŞ),  işçilerinin özlük haklarının iyileştirilmesi ve sendikal haklarının tanınması amacıyla grev yaptıkları için işten çıkardığı işçiler, bugün de DEDAŞ önünde eylem gerçekleştirdi. Elektrik, Gaz, Su, Baraj Çalışanları Sendikası (Enerji-Sen) öncülüğünde, işten çıkarılan işçilerin işe geri alınması için başlatılan oturma eylemine Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Diyarbakır Milletvekili Serhat Eren ve il eşbaşkanları da destek verdi. 

‘HALKA DA ZULÜM EDİYOR’

İşçilerin başlattığı eylemlere destek vermek için geldiklerini dile getiren Yeşil Sol Parti Milletvekili Serhat Eren, “200 arkadaşımız işinden oldu. Tabi DEDAŞ’ın zulmü sadece işçi emekçi arkadaşlarımızı işten atmakla sınırlı değil, kentimizin ve bölgemizin birçok ilinde elektrikleri kesmek suretiyle halkımızın enerjiye, elektriğe erişim hakkını da engellediği gibi çiftçimizin ürünlerinin ekinlerinin tarlalarda kurumasına neden olmak suretiyle bu zulüm ve sömürüsünü sürdürmektedir” dedi. 

‘MÜCADELEDE YANLARINDAYIZ’

Türkiye’de açlık sınırının 12 bin 700 TL, yoksulluk sınırının 40 bin 600 TL olduğunu hatırlatan Eren, emekçilerin bırakın yaşamını idame etmeyi evlerine ekmek dahi götüremez duruma geldiklerini söyledi. Enerji kolunda çalışan DEDAŞ işçilerinin, her gün çalışma alanının risklerinden kaynaklı ölümle yüz yüze geldiklerini kaydeden Eren, “Yasal ve anayasal hakları için mücadele eden çalışanlar, mücadele ettikleri için cezalandırıldılar. Biz bu emekçi arkadaşlarımızın sosyal, sendikal haklarını alana kadar ortaya koydukları bu mücadelede yanlarında olacağız” ifadelerini kullandı. 

‘DİRENE DİRENE KAZANACAĞIZ’

Yapılan açıklamanın ardından işçiler, eylemlerini halay ve sloganlarla sürdürdü. DEDAŞ içerisinden bölgelere gitmek için araçlarla çıkan işçiler ise direnen işçilere korna ve alkışlarla destek verdi. İşçiler eylem boyunca sık sık “Direne direne kazanacağız”, “Sendika hakkımız, söke söke alırız” sloganları attı. 

‘HAKKIMIZI GERİ ALANA KADAR BURADAYIZ’

Oturma eylemi ardından kısa bir açıklama yapan DİSK Enerji Sen Örgütlenme Uzmanı Cihan Çiçek, 6 il ve 70 ilçede direnen bütün işçilerin sesi olarak burada bulunduklarını ifade ederek, “İşten atılan arkadaşlarımızın hesabı sorana kadar, özlük haklarımızı işverenden geri alana kadar hepimiz buradayız” dedi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.