DBP binalarına baskın: Eş Genel Başkan Bayındır gözaltında

DBP binalarına baskın: Eş Genel Başkan Bayındır gözaltında

DBP Genel Merkezi'ne ve birçok kentte bulunan binasına polis baskını düzenlendi. Eş Genel Başkan Keskin Bayındır’ın da aralarında olduğu çok sayıda yönetici gözaltına alındı.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) binaları ve yöneticilerinin evlerine baskın düzenlendi. Diyarbakır'da Genel Merkez Danışma Bürosu sabahın erken saatlerinde ablukaya alındı. Binadaki polis araması sürüyor. 

KESKİN BAYINDIR GÖZALTINDA

Mezopotamya Ajansı'nın aktardığına göre DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır'ın da evine baskın düzenlendi. Polisler, Eş Genel Başkan Bayındır’ı gözaltına aldı. Bayındır’ın Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü öğrenildi.

Halkların Demokratik Partisi (HPD) Sözcüsü Ebru Günay, Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, milletvekilleri Dersim Dağ, Remziye Tosun, İmam Taşçıer ve Feleknas Uca, aramaların sürdüğü DBP Genel Merkez Danışma Bürosu'na geçti. HDP İl Eşbaşkanları Zeyyat Ceylan ve Gülistan Atasoy da aramaların yapıldığı binanın önünde bekliyor. 

DBP’nin Ankara Balgat’ta bulunan Genel Merkez binasına da baskın yapıldı. Soruşturmaya dair bilgi vermeyen polis, binanın bulunduğu sokağı giriş çıkışlara kapattı. Polisin binadaki araması sürüyor. 

Partinin Şırnak İl Eşbaşkanı Zeki İrmez, Van İl Eşbaşkanları Şengül Polat ve Harun Okay, Urfa İl Eşbaşkanı Hidayet Enmek, Antep İl Eşbaşkanları Ethem Ünal ve Zeliha Aslan, Mardin İl Eşbaşkanı Şerafettin Aslan, Ağrı İl Eşbaşkanı Melik Özmüş gözaltına alındı. Muş’ta yapılan baskınlarda DBP çalışanı Mikail Kılıç ile Celal Döner, Faruk Küçükçelebi ve Yılmaz Tamkan’ın da gözaltına alındığı öğrenildi. 

Gözaltına alınan siyasetçilerin Diyarbakır'a getirileceği öğrenildi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.