Dayikê Şemiyê kaybedilen Ali Karagöz'ün akıbetini sordu

Dayikê Şemiyê kaybedilen Ali Karagöz'ün akıbetini sordu

Cizre'de kayıpların bulunup faillerin yargılanması talebiyle yapılan Dayikê Şemiyê eyleminde, asker ve korucular tarafından gözaltına alındıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan Ali Karagöz'ün akıbeti soruldu.

ŞIRNAK - Şırnak'ın Cizre ilçesinde, "Kayıplar bulunsun failler yargılansın" şiarıyla eylem düzenleyen Dayikê Şemiyê, 348'inci eylemlerini Sanat Sokağı'nda yaptı.

Kurum temsilcilerinin de destek verdiği eylemde "kayıplar albümü" ve gözaltına kaybettirilenlerin fotoğrafları taşındı.

Eylemde, 1993'te asker ve korucu başı Kamil Atak tarafından katledilen Ali Karagöz'ün öyküsü anlatıldı.

Karagöz'ün hikayesini anlatan İHD üyesi Abdulkerim Pusat, Karagöz'ün evine baskın yapılarak gözaltına alındığını ve kendisinden bir daha haber alınamadığını söyledi.

Pusat, Karagöz'ün ailesinin durumu öğrenmek amacıyla başvurduğu savcının, "Siz başıma bela oldunuz gidin evinize" yanıtını aldığını aktardı. 

Karagöz'ün eşi Ayşe Karagöz'ün Kamil Atak'a da eşinin durumunu sorduğunu belirten Pusat, Ayşe Karagöz'e Atak'ın "Git evine yoksa ben seni de öldüreceğim" tehdidinde bulunduğunu anlattı. 40 yıldır süren savaşta binlerce insanın anlamlı bir yaşam için yaşamlarını yitirdiğini belirten Pusat, şimdi savaşın son bulması ve barışın sağlanması talebinin daha güçlü dile getirilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Pusat, "Bütün dünya savaşın çare olmadığı anladı. 30 yılda 40 bin insan yaşamını yitirdi, yetmez mi? Türkiye parlamentosu bu kanın sorumlusudur" dedi. 

Yapılan konuşmanın ardından 5 dakikalık oturma eylemi düzenlendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.