Davutoğlu Gezi mahkemesine dilekçe verdi: Kimseyi şikayet etmedim

Davutoğlu Gezi mahkemesine dilekçe verdi: Kimseyi şikayet etmedim

Davutoğlu’nun Gezi Parkı Davası’na hiçbir zaman iştirak etmediğini ve kimseden şikayetçi olmadığını açıklayan Başçı, bu durumun tespiti için İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne bir dilekçe verdi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı ve Gezi döneminin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun avukatı Ahmet Başçı, bugün yaptığı yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında yer alan, Davutoğlu’nun Gezi Parkı Davası’nda "şikayetçi" olarak yer aldığı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Birgün’ün haberine göre; Davutoğlu’nun Gezi Parkı Davası’na hiçbir zaman iştirak etmediğini ve kimseden şikayetçi olmadığını belirten Başçı, durumun tespiti amacıyla İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne bir dilekçe verdi.

Ahmet Başçı, “Müvekkilimiz, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya hiçbir zaman iştirak etmemiş, hiç kimseden de şikayetçi olmamıştır. Bu durumun tespiti amacıyla da müvekkilimizi temsilen İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne dilekçe sunarak herhangi bir şikayetimizin olmadığı hususu ifade edilmiştir” dedi.

Davutoğlu Gezi için ne demişti?

Gezi Direnişi’nin yaşandığı 2013 yazında Dışişleri Bakanı olan Ahmet Davutoğlu, eylemler konusunda yaptığı açıklamada, “Taksim'deki sükuneti istismar eden odaklar” bulunduğunu iddia ederek, "Bu provokatörlere hiçbir şekilde hiçbir devlet izin veremez. Bugün izin verirsek yarın Türkiye'de demokrasinin izi kalmaz" ifadesini kullanmıştı.

Davutoğlu ayrıca “Mısır’da darbe olmadan bir ay önce Türkiye’de Gezi olayları yaşandı. Türkiye'de başaramayınca Mısır'da darbe oldu” şeklinde bir ‘bağlantı’ da kurmuştu.

Meşhur Kabataş yalanına da ortak olan Davutoğlu, o günlerde demişti:

“O saldırıya uğrayan başörtülü hanım, benim çok yakın bir öğrencimin eşidir. Olayın olduğu gün kendisiyle konuştum. Cezayir'deydim, bizzat aradım. Kayınpederi üniversite arkadaşımdır. Ortada bir fiili vaka var, bu bilinsin diye söylüyorum. Babası üniversite arkadaşımdır, aynı dönemlerde okuduk. Oğlu benim talebemdir. Eşi benim de gelinim sayılır. Ben bunu birinci ağızdan dinledim. Twitter'da bu çıkınca ben şüphe ettim ve dedim ki 'birileri provokasyon yapıp kitlesel karşıtlığa mı yol açmak istiyor' ve bizzat aradım.”

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.