Davutoğlu: Cumhurbaşkanından derhal açıklama bekliyoruz

Davutoğlu: Cumhurbaşkanından derhal açıklama bekliyoruz

Genel Başkan Ahmet Davutoğlu'ndan tepki: "Sayın Cumhurbaşkanından, kendisiyle birlikte siyaset yapmış olan siyasetçinin karşı karşıya kaldığı saldırı konusunda açık ve net bir açıklama bekliyoruz."

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Mardin’de Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’ın uğradığı silahlı ve sopalı saldırıya ilişin açıklama yaptı. Saldırıyı, ‘”silahlı terör faaliyeti” olarak niteleyen Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslendi. Davutoğlu’nun açıklamaları şu şekilde:

CUMHURBAŞKANINDAN AÇIKLAMA BEKLİYORUZ

Burada üç mesajım var. Birincisi doğrudan sayın cumhurbaşkanına. Ülkedeki her türlü iyi, olumlu ve olumsuz gelişmenin birinci sorumlusu cumhurbaşkanlığı makamıdır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi böyle bir yapıyı Türkiye’ye getirdi. Sayın Cumhurbaşkanından, kendisiyle birlikte siyaset yapmış olan siyasetçinin karşı karşıya kaldığı saldırı konusunda açık ve net bir açıklama bekliyoruz. Hiçbir şekilde üstü örtülemeyecek, göz ardı edilemeyecek, suskunlukla karşılanamayacak siyasi terörle karşı karşıyayız. Cumhurbaşkanından derhal açıklama bekliyoruz. İçişleri Bakanı’ndan ve bütün güvenlik birimlerinden genel başkan yardımcımıza yönelik bu silahlı saldırıya yönelik olarak, ki kendisi şu anda hastanededir ve kan kaybı söz konusu olmuştur. Kamera kayıtların da mı vardır, istihbarat da mı vardır hiçbir mazeret kabul etmeden açıklanmalıdır. Türkiye’de siyasilere yönelik eğer bu tür saldırılara izin verilirse sorumlusu sayın cumhurbaşkanı ve cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi içerisinde kabinedir.

BİR ADIM GERİ ATMAYIZ

İkincisi bu saldırıyı tertipleyenlere sesleniyoruz. Biz bu memleket için canını, kanını ortaya koyarak ötekileştirmenin, kutuplaştırmanın en sert dilini kullanan çevrelerce bizim bir şekilde gittiğimiz yoldan geri adım atacağımızı düşünüyorlarsa yanılıyorlar. Biz bir yola çıktık mı kararlılıkla çıkarız. Karşımıza kim çıkarsa çıksın. İster terör örgütleri ister bu şekilde mafyavari çete örgütleri bilsinler ki son nefesimize kadar bu ülkede hukuk devleti mücadelesini veririz. Bir adım da geri atmayız.

BU KADRO ÇIKTIĞI YOLDAN GERİ DÖNMEYECEK

 Üçüncü mesajımız aziz milletime ve kamuoyunadır. Biz hayatımızın her aşamasında bu ülkenin milletin kaderi ve geleceği için her türlü çabayı, zihin emeğini vermiş isimlerden oluşan bir kadroyuz. Bu kadro çıktığı yoldan geri dönmeyecektir. Demokratik hukuk devleti kurallarını ihlal edenler, Ankara’nın ortasında silahlı terör faaliyetine kalkışanlar ve Türkiye’nin insan hakları alanındaki kazanımlarını tehdit etmeye dönük her türlü faaliyetin karşısında dimdik duracağız.

TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ PARLAK OLACAK 

Türkiye’yi böylesi mafyavari çeteleşmelerin içerisine girmiş olması dolayısıyla halkımız ekonomik sıkıntılar içerisinde inim inim inlerken iktidarını sürdürme çabası içerisinde olanlara karşı da tutumumuz açık ve net olacaktır. Halkımızın huzuru milletimizin istikbali için her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız. Türkiye’nin geleceği parlak olacaktır. Türkiye 90’lı yılların faili meçhullerine, arkasındaki örgütlerin kimliği bilinmeden yaşanan siyasi terör faaliyetlerine asla teslim edilmemelidir.

Öte yandan Davutoğlu, Özdağ'a yapılan saldırı üzerine Mardin’de devam eden programını kısa keserek Ankara’ya dönmeye karar verdi. Davutoğlu'nun akşam Balgat Memorial Hastanesi’nde Özdağ'ı ziyaret etmesi bekleniyor. Davutoğlu açıklamasının ardından Yeniçağ Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu'nun da saldırıya uğradığının öğrenilmesiyle Twitter'dan bir mesaj paylaştı. Davutoğlu, bu mesajda şunları söyledi: "Selçuk Özdağ, Orhan Uğuroğlu… Sırada kim var? Vatandaşının can emniyetini sağlayamayan iktidar görevde kalamaz! Yetkilerinizi mafyaya mı devrettiniz? Mardin seyahatimi yarıda keserek Parti Başkanlık Kurulumuzu olağanüstü toplamak üzere Ankara’ya dönüyorum."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.