Davutoğlu: Büyük bir ekonomik sorun yaşıyoruz

Davutoğlu: Büyük bir ekonomik sorun yaşıyoruz

Yüksekova ilçesinde esnaf ziyaretinde bulunan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, büyük bir ekonomik sorun yaşandığını söyledi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, ziyaretleri kapsamında Hakkari'nin Yüksekova ilçesine geldi. İlçe merezinde esnafı ziyaret eden Davutoğlu, daha sonra Yüksekova Ticaret ve Sanat Odası'nda STK'larla bir araya geldi.

'TÜRKİYE'DE KÜRTLERİN SORUN OLARAK GÖRÜLMESİNİ ŞİDDETLE KINIYORUZ'

Türkiye'de Kürt vatandaşların sorun olarak görülmesi ve sorunla anılmasına şiddetle karşı olduklarını söyleyen Davutoğlu, "Kürtler bu ülkede sorun veya tehdit değil. Biz bölge halkını ne dışlayıcı, ne de ötekileştirici baskıcı bir siyaset ve terör altında ezilmesine izin vermeyeceğimizi belirtiyoruz. Dünyada en fazla Kürdün yaşadığı ne iller Erbil, ne de Diyarbakır'dır. Tam aksine İstanbul'dur. En büyük Kürt şehri İstanbul'dur dedi.

BU HALKI KAYYUM İLE KCK ARASINA SIKIŞMAKTAN KURTARACAĞIZ'

Kayyum atamalarına karşı olduğunu da belirten Davutoğlu, "Kayyum atamasına karşıydım ve şunu söyledim. KCK'da yanlıştır, kayyum da yanlıştır. Türkiye'nin sınır ötesindeki Kürtlerle yakın diyaloglarını hep sağladım. Çünkü benim zihnimde Irak'taki, Suriye'deki Kürtlerin himayesi Amerika dertlerini dinleyecek biri olmaz. Onların tarihi ve referansları İstanbul ve Ankara'dır. Çanakkale'de, Sarıkamış'ta nasıl beraber olmuşsak, bundan sonra da beraber olacağız. Büyük bir ekonomik sorunu yaşıyoruz, herkes etkileniyor. Bölge de etkileniyor. Şu an Türkiye'nin en büyük sorun yaşadığı şehirler Hakkari, Van, Bitlis ve Muştur. Böyle bir ekonomik yıkım, döküm esnasında önce gençlerimizin terörü ya da başka gayri meşru yollara tevessül etmemesi için, bizim görevimiz bu gençlere istihdam etmemiz gerekir. Onurlu bir hayat oluşturacağız. Yüksekova'nın dağlarına gittiğimde kendimi Toroslarda zannettim. Hepimiz bu ülkenin asli sahipleriyiz. Ülkenin yarısına gidemedikten sonra Kürtçeyi tehdit unsuru gibi, sanki bu ülkenin dili değilmiş gibi veya Kürtçeyi bir ihanet işareti gibi yansıtanlar, bu ülkenin birliğine hizmet etmez" diye konuştu.

Davutoğlu'na ziyaretlerinde, Gelecek Partisi İl Başkanı Hamit Duran, İlçe Başkanı Nevzat Dalar ve partililer eşlik etti.

davutoglu-buyuk-bir-ekonomik-sorun-yasiyoruz-002.jpg

davutoglu-buyuk-bir-ekonomik-sorun-yasiyoruz.jpg

davutoglu-buyuk-bir-ekonomik-sorun-yasiyoruz-98615.jpg

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum