Davutoğlu: Bu hükümete ilerde 'kapatma hükümeti' denecek

Davutoğlu: Bu hükümete ilerde 'kapatma hükümeti' denecek

Ahmet Davutoğlu, Olay TV’nin hükümetin baskısı sebebiyle kapanmak zorunda kalışını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, bunun Türkiye’deki vahim tabloyu ortaya koyduğunu söyledi.

Ahmet Davutoğlu, "Olay TV’nin hükümetin baskısı sebebiyle kapanmak zorunda kalışını nasıl değerlendirdiği" sorusuna, olayın Türkiye’deki vahim tabloyu ortaya koyduğu yanıtını verdi. 

TV5’de yayınlanan “Ayşe’nin Penceresi” programında, Ayşe Baykal’ın sorularını yanıtlayan Davutoğlu, bu hükümete ileride bir sıfat bulmak gerektiğinde “kapatma hükümeti” deneceğini ifade ederek, “TV kapatma, parti kapatma, üniversite kapatma, Türkiye’yi içine kapatma… Böyle bir süreçten geçiyoruz” dedi.

'BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNÜN İHLALİDİR'

Davutoğlu, basın kuruluşlarının baskıyla kapatılmasının yanı sıra, “ ‘Yayın yapabilirsiniz ama şu, şu, şu isimleri çıkarmak şartıyla’ diyorsanız, bu, kapatma kadar ağır bir suçtur ve basın özgürlüğünün açık bir şekilde ihlâlidir” açıklamasında bulundu.

Davutoğlu, bir-iki kanal hariç, Türkiye’nin ana mecrası denilen kanallarının kendilerini ekrana çıkarmaya cesaret edemediklerini belirterek, “Çünkü onlara da isimler gidiyor. 'Ha, Davutoğlu mu? Hakaret edebilirsiniz, iftira atabilirsiniz, her türlü suçlamada bulunabilirsiniz; ama isminden olumlu şekilde bahsetmeyeceksiniz. Hele hele ekrana çıkarmayacaksınız' deniyor. Ama Türkiye’de marjinal siyasetçilerin tümü, geçmişte devlete, millete hiçbir hizmeti olmamış, dış istihbaratların kullandığı adamlar, her gün televizyonlarda. Bunların çoğunun irtibatları belli. Türkiye dışındaki yerlere bağlılıkları belli. Onlar, rahatlıkla çıkabiliyor” diye konuştu.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.