Darıca Belediyesi'nden Esendere Beldesine kültür ve yaşam merkezi

Darıca Belediyesi'nden Esendere Beldesine kültür ve yaşam merkezi

Darıca Belediyesi, 'Kardeş Belediyecilik' projesi kapsamında Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Esendere Beldesine, kültür ve yaşam merkezi yapılıyor.

Beldenin Güvenli mahallesine yapılan ve Eylül ayı içerisinde tamamlanması planlanan 2 katlı kültür ve yaşam merkezinin temel atma törenine, Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkanı Osman Doğramacı, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Esendere Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu, Yüksekova İlçe Emniyet Müdürü Murat Güneş, Ak Parti İl Başkanı A. Mütalip Özbek, Ak Parti İlçe Başkanı Fatih Arslan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kuran'ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başlayan temel atma töreninde konuşan Darıca Belediye Başkanı Bıyık, gönül birlikteliği için 1824 kilometre uzaktan geldiklerini belirterek, "Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla buraya geldik. O 'gönül belediyeciliği yapın' dedi. 1824 kilometre uzaklıktan geldik, gönül bulduk. Güzel bir sohbet bulduk.  Esendere halkına yakışan güzel hizmetlerde bulunacağız." dedi.

Temel atma töreninde konuşan Ak Parti İl Başkanı Muttalip Özbek beldede yapılan yatırımların hayırlı olması temenisinden bulundu.

Esendere Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu ise "Darıca Belediyesi bizlere kardeş elini uzattı ve eksikliğini hissettiğimiz kültür ve sosyal tesisimizin yapımını üstlendi. Belde halkı olarak emeği geçenlere ve belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

m-3.jpg

e2.jpg

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.