Cüneyt Özdemir Radikal'den Ayrıldı

Cüneyt Özdemir Radikal'den Ayrıldı

Radikal'in basılı gazeteye son verip sadece dijital yayına devam edeceği haberi sonrasında Cüneyt Özdemir, bugünkü yazısında okurlara veda etti.

Radikal'in basılı gazeteye son verip sadece dijital yayına devam edeceği haberi sonrasında Cüneyt Özdemir, bugünkü yazısında okurlara veda etti.

Dört yıldır Radikal’de yazan Özdemir “Elveda Radikal” başlıklı son yazısında Eyüp Can Sağlık ve Aydın Doğan’a teşekkür ederek şunları ifade ediyor: 

“Türkiye’de gazetecilik hiçbir zaman kolay bir iş olmadı. Dün de zordu, bugün de zor, görünen o ki gelecekte de kolay olmayacak. Bütün bu zorluk beni yıldırmak yerine tam tersi kamçıladı, kamçılıyor… 

“Gerçeğin, doğrunun, farklı bakış açılarının ama en önemlisi ifade özgürlüğünün bir parçası olarak gazetecilikte durmamız, direnmemiz, mücadele etmemiz gerektiğinin farkındayım. 

“Biliyorum ki bu mücadele sadece bugünün değil geleceğin mücadelesi. 

“Bizim göremediğimiz bir özgürlüğü çocuklarımız görsün diye karıncalar gibi yorulmadan, bıkmadan, usanmadan bir gazeteci olarak çalışmamız, dik durmamız gerekiyor. 

“Bu yazdığımız yazılar biz gazetecilerin çocuklarına bırakacağı en büyük miras. Bugün Türkiye’nin herhangi bir mahallesinde sokağa çıktığım zaman hâlâ insanların gözlerinin içine bakarak çekinmeden yürüyebiliyorsam, zaman zaman sizlerden olumlu birkaç cümle duyabiliyorsam, inanın bir yazar için en büyük ve paha biçilmeyen servet bu. Sadece bu…” 

“Baskı ve tehditlerle mücadele ettik” 

“Artık biliyoruz ki bugün gazetecilik olduğu kadar gazete yöneticiliği ve gazete sahipliği de hakkıyla yapılırsa Türkiye’de bir ateşten gömleği giymek anlamına geliyor. Radikal’in dört yıllık macerasında bu ateşten gömleği giyen muhabir, editör, köşe yazarları ile beraber aynı gemi içinde sansür, baskı ve tehditlerle mücadele ettiğimize tanıklık ettim. 

“Siyasetçiler, işadamları veya farklı çıkar grupları tarafından bu köşede yazdığım yazılar nedeni ile defalarca kamuoyu önünde hedef gösterildim, tehdit edildim. Hatta açıkça işten atılmam, bu gazeteden kovulmam istendi. Yöneticiler ve gazetenin patronu bu yüzden tehdit edildi. Her seferinde Radikal Genel Yayın Yönetmeni Eyüp Can Sağlık yanımda durdu. Bu gazetenin sahibi Aydın Doğan tüm baskılara dört yıl boyunca direndi.” 

Radikal’in geçtiğimiz hafta yazılı basını terk edeceğini açıklamasının ardından gazeteden en az dört çalışan işten çıkarılmıştı. Gazete 28 Haziran’da son basımını yapacak. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.