Cumhuriyet Gazetesi'nden Charlie Hebdo Açıklaması

Cumhuriyet Gazetesi'nden Charlie Hebdo Açıklaması

Charlie Hebdo seçkisinin yayınlanması ve karikatüre yer verilmemesiyle ilgili olarak Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Çakırözer açıklama yaptı.

Charlie Hebdo seçkisinin yayınlanmasıyla ilgili olarak Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Utku Çakırözer açıklama yaptı.

"Yazarlarını terör saldırılarında yitiren Cumhuriyet, Charlie Hebdo katliamının acısını çok iyi anlamaktadır. İfade özgürlüğüne yönelik bu saldırıyı en şiddetli biçimde kınadık. Dayanışmamızı haber ve yorumlarımızla gösterdik.

"Bu dayanışmanın parçası olarak Charlie Hebdo'nun özel sayısından 4 sayfalık bir seçkiye bugün gazetemizde yer veriyoruz. Bu seçkiyi hazırlarken yayın ilkelerimiz ışığında toplumların inanç özgürlükleri ve dini hassasiyetlerine de özen gösterdik. Cumhuriyet, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ifade özgürlüğünü savunmaya var gücüyle devam edecektir. Yayınladığımız seçkide çok sayıda istişare sonrasında derginin kapak sayfasına yer vermedik."

Cumhuriyet gazetesi bugünkü sayısında Charlie Hebdo'yla dayanışma adına derginin dört sayfasını Türkçe ek olarak yayınladı. Ancak derginin kapağında yer alan karikatüre yer vermedi. Derginin kapağında Muhammed Peygamber çizimi var. Elinde büyük harflerle “Je suis Charlie” yazılı döviz tutuyor, gözünde bir damla yaş var. Üstbaşlıkta ise “Her şey affedildi” yazıyor. Gazetenin yazarlarından Himet Çetinkaya ve Ceyda Karan köşelerinde bu karikatüre yer verdi.

Cumhuriyet’in haberine göre, saat .01.10'da Yay-Sat'a ait kamyonları matbaadan çıkarken durduran polis ekipleri 40 dakika süreyle Cumhuriyet gazetesini kontrol etti.

Emniyet yetkilileri savcılığı arayarak yayın hakkında bilgi verdi. Savcılık, Charlie Hebdo kapak karikatürünün seçkide yer almadığı bilgisi üzerine engeli kaldırdı.Polis, savcının izniyle kamyonların dağıtıma çıkmasına izin verdi. Gazetenin önünde şu anda polisler bekliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.