Cumhuriyet gazetesinde tenkisat

Cumhuriyet gazetesinde tenkisat

Cumhuriyet'te 15 kişinin işine son verildi. Çalışanlara, 'işin ve işletmenin gereklerinden kaynaklanan nedenler'le işlerine son verildiği tebliğ edildi.

Medyada işten çıkarmalar devam ediyor. Son olarak Cumhuriyet gazetesi Diyarbakır Temsilcisi Mahmut Oral, doğum izni devam eden muhabir Ceren Çıplak Drillat ve Ankara bürosundan Şeyma Paşayiğit’in de aralarında bulunduğu 15 kişinin gazetedeki görevlerine son verildi. Cumhuriyet.com.tr. Genel Yayın Yönetmeni Cüneyt Muharremoğlu’yla da yollar ayrıldı.

22 yıldır Cumhuriyet gazetesinde çalışan Mahmut Oral, Personel Servisi’nden açılan telefonla işten çıkartıldığını söyledi. Oral’a iletilen yazıda ise işten çıkarma gerekçesi için, “İşin ve işletmenin gereklerinden kaynaklanan nedenler” ifadesi kullanıldı.

Ceren Çıplak Drillat ise işten çıkarıldığını, “Cumhuriyet gazetesi yönetimi doğum izni sürecim devam ederken, herhangi bir gerekçe göstermeden işime son verdiklerini yazılı olarak bildirdi. Hukuki olarak hakkımı arayacağımı bildiririm” sözleriyle duyurdu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.