Cumhuriyet davasında Kadri Gürsel için tahliye kararı verildi

Cumhuriyet davasında Kadri Gürsel için tahliye kararı verildi

Cumhuriyet gazetesi çalışanlarının yargılandığı davada, Kadri Gürsel'in tahliye edilmesine karar verildi.

Beşi tutuklu yargılanan Cumhuriyet yönetici, yazar, muhabir ve avukatları hakkındaki davanın üçüncü duruşması bugün Çağlayan Adliyesi’nde görüldü.

Tanık olarak dinlenen Alev Coşkun, “Turhan Günay’ın ne işi var bu davada? Bu arkadaşlardan terörist olmaz, FETÖ’cü olmaz” dedi. Turhan Günay da “Sayenizde efendim” şeklinde karşılık verdi. Bir diğer tanık Cumhuriyet’in eski yazarı Rıza Zelyut, “Gazeteye, vakıf üzerinden birileri el koydu. Nuray Mert’i, Can Dündar’ı, Aydın Engin’i kim bu gazeteye getirdiyse operasyonu da o yapmıştır” şeklinde konuştu.

Mütalaasını açıklayan savcı, 5 kişinin tutukluluğunun devamını istedi.

Mahkeme heyeti, Cumhuriyet’in Yayın Danışmanı ve yazarı Kadir Gürsel’in tahliyesine; muhabir Ahmet Şık, İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu ve muhasebe çalışanı Emre İper’in tutukluk halinin devamına karar verdi. Mahkeme başkanı, henüz duruşma bitmeden, Star ve Akşam gazetelerinin internet sitelerinde tutukluluğun devamına karar verildiği yönünde haberlerle ilgili suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. (Duvar)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.