Cumhurbaşkanlığı'na 95 bin 750 liralık hediye

Cumhurbaşkanlığı'na 95 bin 750 liralık hediye

Cumhurbaşkanlığına şahıslardan ve kurumlardan hediye edilen varlıkların muhasebe tekniklerine göre yapılan kayıtlarına göre toplam değeri 95 bin 750 TL olarak belirlendi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Cumhurbaşkanlığı bütçesi görüşmeleri sırasında yöneltilen bazı sorulara yazılı olarak yanıt verdi.

Komisyonda CHP Milletvekili Sibel Özdemir, Sayıştay’ın 2017 Cumhurbaşkanlığı denetim raporunda yer alan “Alınan Bağış ve Yardımlar ile Özel Gelirler” bölümünde yer alan 95 bin 750 TL’yi gündeme getirdi. Özdemir, “Cumhurbaşkanlığı faaliyet sonuç tablosunda 95 bin 750 TL alınan bağış ve yardımlar var ve özel gelirler. Nedir bu özel gelirler? Hangi kurum ve kuruluşlardan alınmıştır?” diye sordu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay söz konusu 95 bin lirayla ilgili, “Şahıslardan veya kurumlardan Cumhurbaşkanlığına hediye edilen varlıkların muhasebe tekniklerine uygun olarak yapılan kaydıdır” dedi.

KİTAPLARA ‘DİĞER GİDER’DEN 15 MİLYON TL KAYNAK 

HDP Diyarbakır Milletvekili Hüseyin Kaçmaz da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a Cumhurbaşkanlığı bütçesinde “diğer sermaye gideri” olarak gösterilen 15 milyon liralık kaynağa dikkat çekerek, “Bu miktar nereye harcanmaktadır” diye sordu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay ise paranın kütüphane için kullanılacağı yanıtı verdi. Oktay, “Söz konusu harcama ödeneği, Cumhurbaşkanlığı kütüphanesinde kullanılacak 1 milyon 392 bin kitabın kataloglanması ve dijitalleşmesine yönelik hizmet alımına ilişkin rakamdır” dedi.

Cumhurbaşkanlığı’nda yaklaşık 130 bin metrekare kapalı alanda hizmet verecek kütüphanenin inşası sürüyor. 24 saat açık olması planlanan kütüphanenin önümüzdeki aylarda 1,5 milyon kitapla açılması zamanla 5 milyon kitabın bulunduğu bir kütüphaneye dönüşmesi hedefleniyor. (Nergis Demirkaya - Duvar)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.