Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Kurban Bayramı tatilini açıkladı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Kurban Bayramı tatilini açıkladı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın kabine toplantısı sonrası açıklamasında Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarıldığını açıkladı.

Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, basın toplantısı düzenledi.

Kalın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, cuma günü 100 günlük bir “icraat programı” açıklanacağını söyledi. Kalın, “100 günlük programda öncelikli amaç yeni sisteme geçişin temel unsurlarının tamamlanması. Oluşturulan yeni birimlerin başkanlıkların teşekküllerinin tamamlanması ve üst düzey atamaların yapılması” dedi.

BAYRAM TATİLİ 9 GÜNE ÇIKARILDI

Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarıldığını dile getiren Kalın, “Kurban bayramı 9 güne çıkartılmıştır. Yani arefe günü Pazar günü tatile dahil edilmiş bulunuyor” diye konuştu.

ABD’den Türkiye’ye yaptırım uygulanacağına dair açıklamalara tepki gösteren Kalın, “Türkiye hiçbir tehdide ve tehditvari dile asla prim vermez. Tehdit ifadelerinin kabul edilmesi mümkün değildir. Türkiye stratejik ortaklığı devam ettirmek için kendine düşeni yapmıştır” dedi.

‘F-35’LER TESLİM EDİLMEZSE HUKUKA BAŞVURURUZ’

ABD’den alınması planlanan F-35 savaş uçaklarıyla ilgili bir soru üzerine Kalın, “Bu uluslararası bir projedir, 10-12 tane ülke vardır. 900 milyon dolarlık ödeme de yaptık. Bunu engellemeye dönük adım atması halinde Türkiye’nin başvuracağı hukuk vardır, tahkim vardır” yanıtı verdi.

“Türkiye kolay kolay gözden çıkarılacak bir ülke değildir” diyen Kalın, “Türkiye alternatifsiz de değildir, bunu da açık net şekilde söyleyeyim. Rahip Brunson ile devam eden yargı sürecine herkesin saygı duyması gerekir. Türk yargısına talimatların verilmesi söz konusu değildir” ifadelerini kullandı.

‘KAMU HARCAMALARINDA AZALTMA BAŞLADI’

Merkez Bankası’nın yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 13.4’e yükseltmesinin gündeme gelip gelmediği sorulan İbrahim Kalın, Hazine ve Maliye Berat Albayrak’ın bir sunum gerçekleştirdiğini aktardı.

Orta Vadeli Planı’n Ağustos ayında açıklanmasının planlandığını söyleyen Kalın, “Kamu kurumlarına ve bakanlıklara bütçe disiplini konusunda bazı tasarruf hedefleri konuldu. Vatandaşlarımızı ve projeleri etkilemeyecek şekilde kamu harcamalarında azaltım yapılmaya da başlanıldı” dedi.

“Merkez Bankası’nın tahmini bugünkü şartlar çerçevesinde yapılmıştır” diyen Kalın, “Şartlar olumlu hale geldiğinde bunu revize edebilir. Faiz konusunda da Cumhurbaşkanımızın tutumu zaten belli. Bunları bütün içerisinde koordine etmek suretiyle bu çalışmaları yürütmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.