Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Herkesin kimliği kendi şerefidir

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Herkesin kimliği kendi şerefidir

Hakkari mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Herkesin kimliği kendi şerefidir. Herkesin kimliğine saygılıyız ama kimlik siyaseti yapmıyoruz. Kimlikler üzerinden insanları çatıştırmıyoruz" dedi.

Hakkari'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen mitinde Erdoğan'dan sonra bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Yardımcı Cevdet Yılmaz, AK Parti Hakkari Belediye Başkan adayı İsmet Ölmez'in iyi bir hazırlık yaptığını, projelerini hayata geçirdiğinde Hakkari'nin daha dirençli bir il olacağını söyledi.

"Eski çatışmalar ortadan kalktı"

Türkiye'de insanların daha önce ana dillerini konuşamadığını belirten Yılmaz, "Şu anda 24 saat yayın yapan TRT Kurdi televizyonu var. Devletin resmi kanalı. Bundan dolayı da büyük bir mutluluk duyuyoruz. Eski çatışmalar ortadan kalktı. Biz şuna inanıyoruz. Herkesin kimliği kendi şerefidir. Herkesin kimliğine saygılıyız ama kimlik siyaseti yapmıyoruz. Kimlikler üzerinden insanları çatıştırmıyoruz. Tam aksine hangi dili konuşursak konuşalım, mezhebimiz, inancımız ne olursa olsun biz biriz, beraberiz, kardeşiz hep birlikte Hakkari'yiz, hep birlikte Türkiye'yiz diyoruz" şeklinde konuştu.

Yılmaz'ın konuşmasından satır başları şöyle:

- İsmet Ölmez'in çok önemli projeler hazırladı. Projeleri lafta bırakmadı bazılarına şimdiden başladı. Siyasetçiler ikiye ayrılır. Sayın Cumhurbaşkanımız gibi sözünün eri olan siyasetçiler, bir de seçim öncesi sözler verip seçim sonrası sözlerini unutan siyasetçiler. İsmet Bey sözünün eri bir siyasetçi. Bedava ulaşımdan öğrencilere desteğe kadar çok önemli adımlar attı.

- On yıllar boyunca Hakkari'de ideolojik bir belediyecilik yapıldı. Kim ne fayda gördü. İçme suyundan kanalizasyonuna, en temel hizmetler bile yapılmadı.

- Genel seçimler daha çok siyaset seçimleri ama yerel seçimler hizmet zamanlarıdır. Yerel seçimleri ideolojik tartışmalara kurban etmememiz lazım.

- Geçmişte ne olursa olsun her seçim yeni bir başlangıçtır. Yepyeni bir döneme geçişin kapılarını açmak için imkandır. 'Siyaset zamanı, ideolojik çatışma zamanı değil hizmet zamanıdır' diyeceğiz.

- Herkes huzur ve güven ortamı içinde sandığa gidip oyunu kullanacak. Hakkari’nin geleceği için oy kullanacağız. Bunu yaptığınız da Hakkari'de yepyeni bir dönem başlamış olacak.

 Yüksekova Haber
 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum