Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Memur-Sen heyeti ek zammı görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Memur-Sen heyeti ek zammı görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin ve Memur-Sen yöneticileriyle Beştepe'de bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Memur-Sen heyetini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in de katıldığı toplantıda Memur-Sen heyetine Genel Başkanı Ali Yalçın başkanlık etti.

Twitter hesabından açıklama yapan Ali Yalçın, toplantıda memurlara ek zam talebinin el alındığını aktardı:

“Kamu görevlilerinin gelir vergisi yükünün kaldırılması/hafifletilmesi yönündeki teklifimizin hayata geçirilmesinden dolayı memnuniyetimizi ifade ettik. Ek zam beklentimizi aktardık. Gelir Vergisine ilişkin uygulanacak istisna olumlu olmakla birlikte, sosyal adaletin gelir dağılımında sağlanması noktasında bazı sorunlar/sıkıntılar içerdiğini; düzenlemeyle, kısmi artışlarla az kazanana az, çok kazanana çok ilave gelir yansıtılacağını ifade ettik.”

“Gelir vergisinde yapılan düzenleme ile ortaya çıkan eşitsizliğin giderilmesi başta olmak üzere kamu görevlilerinin alım gücünü artıracak, adil gelir dağılımını sağlayacak ek zam/ilave ödemenin bir an önce gerçekleştirilmesi noktasında hassasiyetlerimizi dile getirdik” diyen Yalçın, şöyle devam etti:

“Toplu Sözleşme hükmümüz gereği 3600 Ek Gösterge/Ek Göstergeler ve sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi konusunda atılacak adımlara ilişkin sürecin hızlandırılması noktasında beklentilerimizi paylaştık. Ek zam dahil tekliflerimiz için Çalışma Bakanı ile bir araya geleceğiz.” 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Bilgin, daha sonra Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci başkanlığındaki konfederasyon heyetiyle de görüştü. 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.