Cumhurbaşkanı Erdoğan: Seçimin galibi demokrasimizdir

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Seçimin galibi demokrasimizdir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Millet sandığı vesile kılarak mesajlarını siyasetçilere ulaştırmıştır. Sonuçlardan bağımsız olarak bu seçimin galibi demokrasimizdir, milli iradedir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yerel Seçimleri'n ardından AK Parti Genel Merkezi balkonundan vatandaşlara ve partililere hitap etti.

Erdoğan, sözlerine başlarken, "Tüm Türkiye'yi, 85 milyonun her bir ferdini saygıyla selamlıyorum. Desteğiniz, kadirşinaslığınız için her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Şahsıma vefakar yol arkadaşları, dava arkadaşları veren Rabbime hamd ediyorum." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarından satırbaşları şöyle:

- 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'ni demokrasiye yakışır bir olgunlukla tamamladık. Seçim sürecinde herhangi bir olumsuzluk yaşamadık ve demokratik haklarımızı sonuna kadar kullandık.

- Seçimler, demokrasinin en kritik günleridir. Milletin iradesi sandıkta tecelli eder. Bu seçim maratonunda Türk demokrasisi bir kez daha rüştünü ispat etti.

- Herkesin demokratik haklarını kullanarak sandığın gücüne güç kattığını gördük. Milletin kararının hiçbir baskıyla, dayatmayla, yönlendirmeyle karşılaşmadan sandıkta tebarüz etmesi, demokrasimiz için büyük bir kazançtır.

- 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nde Türk milleti, yine sandığı vesile kılarak mesajlarını siyasetçilere ulaştırdı. Seçimin galibi öncelikle demokrasimizdir, milli iradedir. Seçim maratonunda kazanan Türkiye, milletimiz ve demokrasimiz oldu.

- Herkesin demokratik haklarını kullanarak sandığa gidip iradesini serbestçe ifade ettiği için tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Sandık görevlilerine, emniyet mensuplarına, seçim kurullarına da teşekkürlerimi sunuyorum.

- Bugün itibarıyla seçim maratonu tamamlanmıştır. Sonuçlar ne olursa olsun önümüzde ülkemizin ve milletimizin refahı için çok değerli bir zaman dilimi var. Bu süreyi en iyi şekilde değerlendireceğiz.

Milletimizin verdiği mesajları akıl ve vicdan terazimizde tartarak gerekli adımları atacağız. Yerel seçim sonuçlarını analiz ederek hatalarımızı telafi edecek, doğrularımızı güçlendireceğiz.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.