Cumhurbaşkanı Erdoğan: Emekli ikramiyeleri 1100 TL olacak, bayrama yetişecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Emekli ikramiyeleri 1100 TL olacak, bayrama yetişecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan emekli ikramiyeleri ile ilgili '1100 TL olarak kararname ile geçireceğiz, bayrama yetişecek' açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde yapılan MKYK toplantısından sonra yapılan iftarın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, emeklilere verilecek olan bayram ikramiyesine ilişkin, "1000 artı enflasyon... İşte bu da herhalde enflasyon 85 lira... İnşallah bunu 100'e tamamlayacağız. 1100 lira olarak şey yapacağız. Bunu da Meclis'e bir kararnameyle göndereceğim. Vakit kaybetmeden bayrama yetiştireceğiz" dedi.

2018 genel seçimlerinde CHP'nin seçim vaatleri arasında emekliye ikramiye ödenmesi de yer alınca AK Parti hükümeti de bunu yaşama geçirmişti. Ancak 2 yılı aşkın bir süredir her dini bayramda emekliye biner TL ikramiye ödenmesi, artışa gidilmemesi eleştiri konusu olmuştu. CHP yönetimi, geçen haftalarda emekli ikramiyesinin artırılmamasını eleştirerek, 1500 TL'ye çıkartılmasını önermişti.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.