Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz kader planına inanmış insanlarız

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz kader planına inanmış insanlarız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bartın’ın Amasra ilçesinde meydana gelen maden patlamanın olduğu bölgeyi ziyaret etti. Maden patlamasında hayatını kaybeden insanların 41'e ulaştığını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yürütülen çalışmaları incelemek üzere patlama meydana gelen Bartın’ın Amasra ilçesindeki maden ocağına geldi. Erdoğan, maden ocağı önüne kurulan Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) Mobil Koordinasyon Merkezi'nde yürütülen çalışmaları inceledi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

"Türkiye Taşkömürü İşletmeleri Amasra Maden Ocağı'nda dün akşam saatlerinde meydana gelen grizu patlaması nedeniyle milletçe üzgünüz. Hayatını kaybeden işçilerimize Allah'tan ramhet ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum. Yaralı olarak kurtulan işçilerimize Rabbim'den acil şifalar diliyorum.

Devletimiz madenin -300 ve -350 kotlarında yaşanan patlamanın hemen ardından tüm kurumlarını seferber ederek kaza mahalinde çalışmalara başlamıştır. Bir yandan arama kurtarma faaliyetlier yürütülürken, yaralı işçilerimiz ambulans, helikopter ile çeşitli illerimizdeki sağlık kuruluşlarına nakledilmiştir.

TTK'dan AFAD'a ve belediyelere kadar tüm kurumlarımız işçilerimize ulaşmak için zamanla yarışmışlardır. Enerji, Çalışma ve İçişleri Bakanlığımız olay yerinde çalışma koordinasyonu yürütmüşlerdir. Biz de sürekli olarak İçişleri Bakanımla irtibat halinde olduk, telefon görüşmelerimizi sürdürdük. Yapılması gereken adımları atmanın gayreti içinde olduk. Ayrıca bugünkü Diyarbakır progamımızı iptal ederek, çalışmaları yerinde görme kararı aldık.

Bu patlamanın nasıl yaşandığı, sorumluların kimler olduğu yürütülecek adli ve idari soruşturmalarla ortaya çıkacaktır"

'BİZ KADER PLANINA İNANMIŞ İNSANLARIZ'

Erdoğan can kaybı sayısının 41'e yükseldiğini söyledi: En son 41'inci işçimize ulaştık o da rahmetli olmuş. Merhumların sayısı 41 olmuş oldu.  Patlamanın sorumluları soruşturmayla ortaya çıkacak. Amasra en ileri maden teknolojilerine sahip. Biz kader planına inanmış insanlarız" dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan maden patlamasında hayatını kaybeden madencilerin ailelerine 1 milyon 350 bin lira yardım yapılacağını söyledi. 

TWITTER'DAN PAYLAŞIM

Cumhurbaşkanı Erdoğan ziyaret öncesinde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bir kez daha hayatını kaybeden maden işçisi kardeşlerime Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. Bartın’ın yanı sıra bazıları İstanbul’a ulaştırılan yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" dedi.

"Ülkemizin, milletimizin başı sağ olsun" ifadelerini kullanan Erdoğan, "Adli makamlarımız canımızı, ciğerimizi yakan bu elim hadiseyi tüm boyutlarıyla soruşturacak, en ufak bir ihmali dahi karşılıksız bırakmayacaktır" dedi.

Erdoğan şunları söyledi:

"Kaybettiğimiz madenci kardeşlerimizin aileleri, evlatları emanetlerimizdir. Can kayıplarını telafi edemesek de, vefat eden kardeşlerimizi geri getiremesek de en küçük mağduriyete dahi izin vermeyecek, ailelerimize sahip çıkacağız.

Bartın’ımızda meydana gelen maden kazası sonrası derhâl başlatılan çalışmalar birçok kuruluşumuzun ve sahadaki bakanlarımızın katılımıyla, aralıksız şekilde sürmektedir."

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.