Cumhurbaşkanı Erdoğan: Birilerinin istihbarat örgütleri varsa bizim de var

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Birilerinin istihbarat örgütleri varsa bizim de var

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Basra Körfezi'nde sevinenler olduğunu söyledi. Erdoğan, "Körfez'de kimlerin sevindiğini çok iyi biliyoruz. Birilerinin istihbarat örgütleri varsa bizim de istihbarat örgütümüz var" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yenikapı’da AK Parti İstanbul İl Teşkilatı’nın iftar programında konuştu.

‘KARDEŞ KAVGASININ KAZANANI OLMAZ’

Körfez İşbirliği Konseyi üyesi bazı devletlerin, Katar’a yaptırım kararı almasını değerlendiren Erdoğan, şunları söyledi:

“Bölgemizin geleceğine dair planların, kirli hesapların devrede olduğu bir süreçte enerjimizi iç meselelerimizle tüketmek, kaynaklarımızı boşa harcamak asla doğru değildir. Buradan tüm Körfez’deki kardeşlerime sesleniyorum; liderler ve Körfez halkı sizlere sesleniyorum, kardeş kavgasının kazananı olmaz, iftiralarla bir yere varılmaz. Böyle bir kavganın kazanan tarafı bölgemizdeki istikrarsızlıktan, gerilimlerden, kan ve gözyaşından beslenen odaklar olacaktır.”

‘KATAR’IN TERÖRE DESTEK OLDUĞUNA ŞAHİT OLMADIM’

Katar’a yöneltilen “teröre destek” suçlamasına katılmadığını belirten Erdoğan, “Katar’da çeşitli hizmetlerle ilgili kurulan vakıfları terörist ilan ediyorlar, olmaz böyle bir şey. O vakıfları ben de tanıyorum ve ben de biliyorum. Katar’ın bugüne kadar teröre destek verdiğine şahit olmadım.” dedi.

‘KİMLERİN SEVİNDİĞİNİ ÇOK İYİ BİLİYORUZ’

15 Temmuz darbe girişimi sırasında sevinenler olduğunu kaydeden Erdoğan, “Körfez’de kimlerin sevindiğini çok iyi biliyoruz. Birilerinin istihbarat örgütleri varsa bizim de istihbarat örgütümüz var. Kimlerin o geceyi nasıl geçirdiklerini çok iyi biliyoruz. Türkiye’de ne oldu, ne oluyor, bitti mi, gidiyor mu, darbe neticeye ulaştı mı, ulaşıyor mu? Bunu takip edenleri çok iyi biliyoruz. Nasıl paralar harcandığını çok iyi biliyoruz” diye konuştu.

‘KATAR’A DESTEĞE DEVAM EDECEĞİZ’

Türkiye’nin Katar’a yardım etmesinden rahatsızlık duyanlar olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Katar’daki kardeşlerimizin yanında olmak, gıda yardımında bulunmak, gıda, ilaç vesaire ihraç etmemizden rahatsız olanlar var. Kusura bakmayın, biz Katar’a her türlü desteği vermeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.