Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2024 yılı burs miktarlarını açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2024 yılı burs miktarlarını açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "2024 yılı kredi burs rakamını lisans öğrencileri için 2 bin liraya, yüksek lisans öğrencileri için 4 bin liraya, doktora öğrencileri için 6 bin liraya çıkartıyoruz" dedi.

 Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Beştepe'deki toplantı 2 saat 30 dakika sürdü.

Toplantının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyet'in ilanının 100. yılını "önemine yakışır şekilde" kutlandığını söyledi.

Erdoğan, "Cumhuriyeti salonlara ve balolara hapsedenlere, millete mal etmek yerine kendi ideolojilerinin aparatı haline getirenlere, cumhuriyet adına yıllarca cumhur karşıtlığı yapanlara velhasıl cumhuriyeti tapulu malı gibi görenlere bu tarihi yıl dönümünün nasıl idrak edilmesi gerektiğini gösterdik. Pazar günkü tablo Gazi Mustafa Kemal'in de muradını yansıtmıştır. 'Gardırop Atatürkçüleri' yıllarca bu ülkeyi ikinci sınıf demokrasiye, ikinci sınıf ekonomiye mahkum ve mecbur etmişlerdir. Gazi'nin vefatından sonra milleti yıllarca inim inim inletenler işte bunlardır. Eksiklerimiz, kusurlarımız, tüm gayretlerimize rağmen yapamadıklarımız şüphesiz olmuştur. Elini vicdanına koyan herkesin kabul edeceği gerçek şudur: Türkiye Cumhuriyeti 100. yılını kutlarken daha önce olmadığı kadar güçlüdür, güvendedir, itibardadır" diye konuştu.

'İSRAİL'İN KANSER HASTALARININ OLDUĞU HASTANEYİ BOMBALAMASI BARBARLIK'

İsrail ordusunun, dün gece Gazze'deki Türk-Filistin Dostluk Hastanesi'ni bombaladığını hatırlatan Erdoğan, "Kanser hastalarını tedavi eden bu kritik sağlık kuruluşu, İsrail barbarlığının en son kurbanı oldu. Devlet aklını yitiren ve örgüt gibi davranan İsrail'in durdurulması gerektiğine inanıyoruz. Gazze'de işlenen savaş suçlarının faillerinin hukuk önünde hesap vermesi için görüşmelerimiz devam ediyor. Gazzeli mazlumların hakkını her platformda sonuna kadar savunacağız" dedi.

Gazze'ye gönderilen yardımlara değinen Erdoğan, Mısır'la Gazze Şeridi arasındaki Refah Sınır Kapısı'nın açık kalması halinde yardımların süreceğini dile getirdi. 

2024-2028 kalkınma planının TBMM'deki görüşmelerin ardından yürürlüğe gireceğini ifade eden Erdoğan, "Birileri parti içi kavgalarla, Güneş Motel utancını aratmayan pazarlıklarla, siyasete güveni zedeleyen ayak oyunlarıyla günlerini geçirirken biz 30 yıl sonrasını düşünüyoruz, 30 yıl sonrasının hedeflerini belirliyoruz. Türkiye ekonomisi için 2053 hedefimiz 7,7 milyar dolar milli gelir düzeyine ulaşmaktır. Bu hedeflere giderken en kritik husus günlük sorunlarda boğulmamaktır" şeklinde konuştu.

"Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan kredi veya burs alan öğrencilerimize önümüzdeki yıl ödeyeceğimiz rakamları açıklıyorum" diyen Erdoğan, "2024 yılı kredi burs rakamını lisans öğrencileri için 1250 liradan 2 bin liraya, yüksek lisans öğrencileri için 2 bin 500 liradan 4 bin liraya, doktora öğrencileri için 3 bin 750 liradan 6 bin liraya çıkartıyoruz. Yeni kredi ve burs miktarlarının tüm öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Emeklilere ödenecek 5 liralık ödemenin gelecek haftalarda yapılacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Emeklilerimize yapacağımız 5 bin lira tutarındaki bir defaya mahsus ödemeyle ilgili süreç tamamlanmak üzere. Meclisimizin onayını aldık. Emeklilerimize ödemelerini önümüzdeki haftalarda gerçekleştireceğiz. İster emekli, ister kamu görevlisi, işçi olsun, ücretli çalışanların hiçbirini enflasyona ezdirmeyeceğimizi bilmenizi istiyorum" dedi.

Deprem bölgesindeki KOBİ'ler için KOSGEB aracılığı ile yeni bir kredi paketi hazırlandığını aktaran Erdoğan, "İşletme başına 200 bin ile 700 bin lira arasında faizsiz kredi sağlıyoruz. Milletin aşına ve ekmeğine kan doğrayan fırsatçılara kesinlikle göz açtırmayacağız. Farklı kampanyalarla enflasyonla mücadelemizi iş dünyamızı da dahil ediyoruz. Tedarik zincirinde yaşayan aksamalardan kaynaklı enflasyon oranını asgari orana düşürmek için yapmış olduğumuz birliktelik çağrımızdır. Enflasyon sorununu daha önce başardığımız gibi yeniden tek haneye indireceğiz" diye konuştu.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.