Cumartesi Anneleri'nin yasaklanan sergisi meclis gündeminde

Cumartesi Anneleri'nin yasaklanan sergisi meclis gündeminde

Muğla'nın Datça ilçesinde 'Gözaltında kayıplar-Cumartesi Anneleri' sergisinin engellenmesini CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül meclis gündemine taşıdı.

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, ’Gözaltında kayıplar-Cumartesi Anneleri’  sergisinin üç yıl önce birçok ilde sergilenmesine karşın, bu yıl Datça’da sergilenmesine neden izin verilmediğini meclise taşıdığı soru önergesiyle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sordu.

Soru önergesinde ‘Gözaltında Kayıplar – Cumartesi Anneleri’ isimli kitaptaki fotoğrafların yer aldığı serginin daha önce Ankara, İstanbul, Diyarbakır gibi başka illerde sergilendiğini aktaran Bülbül, ‘Serginin adının ‘Gözaltında kayıplar-Cumartesi Anneleri’ olması serginin yasaklanmasına yeterli mi görüldü’ diye sordu.

Serginin açılmasına hangi gerekçelerle izin verilmediğine yanıt isteyen Bülbül, ‘Sergide yer alan 37 fotoğraf tek tek incelenmiş midir? İncelenen fotoğraflar arasında serginin açılmamasına gerekçe olarak gösterilen fotoğraflar var mıdır? Varsa bu fotoğraflar hangileridir ve neden sakıncalı bulunmuştur?’ sorularını sordu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.