Cumartesi Anneleri’nin eyleminde gözaltına alınanlar serbest bırakıldı

Cumartesi Anneleri’nin eyleminde gözaltına alınanlar serbest bırakıldı

Cumartesi Anneleri’nin bu haftaki eyleminde gözaltına alınan 25 kişi serbest bırakıldı.

Cumartesi Anneleri ve insan hakları savunucularının Galatasaray Meydanı’nda gerçekleştirmek istedikleri eylem sırasında kelepçelenerek gözaltına alınan 25 kişi serbest bırakıldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolü için hastaneye götürülen 25 kişi daha sonra serbest bırakıldı. Gözaltındakilerin serbest bırakıldığını sanal medya hesapları üzerinden duyuran Cumartesi Anneleri, "Bir daha hiç kimse, bize yaşatılanları yaşamasın diye susmayacağız, Galatasaray'dan vazgeçmeyeceğiz" ifadelerini kullandı. 

Serbest bırakılanların isimleri şöyle: “Hanife Yıldız, Eren Keskin, Gülseren Yoleri, Mikail Kırbayır, Besna Tosun, İkbal Eren, Hüseyin Ocak, Hasan Karakoç, Ali Ocak, Oya Ersoy, Ümit Efe, Leman Yurtsever, Hünkar Yurtsever, Gülendam Özdemir, İsmail Yücel, Cüneyt Yılmaz, Davut Arslan, Begali Kurnaz, Koray Löker, Taylan Bekin, Deniz Aytaç, Hatice Onaran, Seyit Doğan, Emine Dayıoğlu ve Aslı Takanay."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.