Cumartesi Anneleri'nden AK Partili Hayati Yazıcı'ya: Neden engelleniyoruz?

Cumartesi Anneleri'nden AK Partili Hayati Yazıcı'ya: Neden engelleniyoruz?

Cumartesi Anneleri/İnsanları, AK Partili Hayati Yazıcı'ya sözlerini hatırlatarak çağrıda bulundu: "Neden kayıplarımız için bir araya geldiğimizde engelleniyoruz?"

700'ncu haftadan beri Galatasaray meydanında oturma eylemleri yasaklanan Cumartesi Anneleri/İnsanları, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'ya seslendi. Cumartesi Anneleri/İnsanları, Yazıcı'nın 'Demokratik ülkelerde, her vatandaşın; kanunlar çerçevesinde gösteri yapma ve protesto etme hakkı vardır' sözlerini hatırlatarak, "Galatasaray Meydanı neden polisin ablukasında o zaman? " diye sordu.

'HUKUKTAN BAHSETMEYİN...'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı dün yaptığı açıklamada 'Demokratik ülkelerde, her vatandaşın; kanunlar çerçevesinde gösteri yapma ve protesto etme hakkı vardır' ifadelerini kullandı. 

Cumartesi Anneleri/İnsanları, Yazıcı'ya bu sözleri hatırlatarak şu çağrıda bulundu: "Öyleyse neden bu hakkımızı kullanmak istediğimizde hep polis şiddetine maruz kalıyoruz? Susun Yazıcı, bari susun; hak ve özgürlüklerimiz gasp edilmişken bize demokrasiden, haktan, hukuktan bahsetmeyin! 202 haftadır Galatasaray Meydanı neden polisin ablukasında o zaman? Neden kayıplarımız için bir araya geldiğimizde engelleniyoruz?"

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.