Cumartesi Anneleri 735. hafta: Adalet talep etmekten vazgeçmeyeceğiz!

Cumartesi Anneleri 735. hafta: Adalet talep etmekten vazgeçmeyeceğiz!

Galatasaray Meydanı'nda toplanmaları engellenen Cumartesi Anneleri, bu hafta da İHD önünde yakınlarının akıbetini sormak için kez bir araya geldi.

Cumartesi Anneleri, zorla kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak için 735. kez bir araya geldi. Buluşma mekanları olan Galatasaray Meydanı’nda toplanmalarına izin verilmeyen Cumartesi Anneleri’nin bu haftaki eylemi yine  İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi önünde polis ablukasında gerçekleştirildi.

Bu hafta 24 yıl önce Van’da gözaltında kaybedilen Kadir Keremoğlu’nun akıbeti soruldu. Bu haftaki eyleme HDP Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Oya Ersoy, Züleyha Gülüm, CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Filistin’den gelen insan hakları savunucuları, kayıp yakınları ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Basın açıklamasını gözaltında kaybedilen Hayrettin Eren’in kız kardeşi İkbal Eren okudu. “Devleti yönetenlerin söylemlerinin aksine, Türkiye’de ifade ve protesto hakkı ağır bir kriz yaşıyor”diyen Eren, “Türkiye demokratik bir hukuk devleti olmadığı için, devleti yönetenler kendilerini hukukun üstünde gördüğü için, bizim barışçıl toplanma ve protesto hakkımız 36 haftadır keyfi bir biçimde engelleniyor. Bu engelleme, bizim haklarımızı ihlal ettiği gibi Anayasa’yı da ihlal eden gayrimeşru bir uygulamadır” dedi.

Basın açıklamasının ardından Kadir Keremoğlu’nun oğlu Bahattin Keremoğlu söz aldı. Keremoğlu,” Biz 25 yıldır sadece adalet istedik. Tek bir isteğimiz vardı adalet yerini bulsun. Babamızın kemiklerini bize teslim etsinler. Adalet talep etmekten asla vazgeçmeyeceğiz” dedi. (Kaynak: Evrensel)

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.