CPJ: Saldırılarda 29 gazeteci yaşamını yitirdi

CPJ: Saldırılarda 29 gazeteci yaşamını yitirdi

Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ), 7- 29 Ekim tarihleri arasında İsrail ve Hamas saldırılarında 29 gazetecinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ) 7- 29 Ekim tarihleri arasında İsrail ve Hamas arasında yaşanan saldırılarda yaşamını yitiren gazetecilere dair veri paylaştı.

Baskın, bombardıman ve çatışmalarda ölen bu gazetecilerden 24’ünün Filistinli, dördünün İsrailli ve birinin Lübnanlı olduğu belirtilen açıklamada, bazı gazetecilerin de kaybolduğunu veya yaralandığı aktarıldı. Komite, gazetecilerin “önemli bir iş yapan siviller” kategorisinde bulunduğunu ve çatışan taraflarca hedef alınmaması gerektiğini vurguladı.

CPJ Kuzey Afrika ve Orta Doğu Koordinatörü Sherif Mansour, “Bölgedeki gazeteciler bu elim çatışmayı aktarabilmek için büyük fedakarlıklarda bulunuyor” dedi.

ÖLÜ SAYISI 8 BİN 525’E YÜKSELDİ

İsrail- Hamas savaşında 10 binin üzerinde ölüm vakasının yaşandığı ve sivillerin aleni hedef olduğu bombardıman ve saldırılarda 24’üncü geride kalırken,  Gazze Sağlık Bakanlığı ölü sayısını 8 bin 525 olarak açıkladı.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.