Çocuğun öldüğü mahallede zırhlı araçlar defalarca şikayet edilmiş

Çocuğun öldüğü mahallede zırhlı araçlar defalarca şikayet edilmiş

Mahalleliler, defalarca ilçe kaymakamlığına giderek, zırhlı araçların mahalle içerisinde hız yaptıklarına dair şikayette bulunduklarını ancak bunun dikkate alınmadığını ifade etti.

Şırnak'ın İdil ilçesinde polis yönetimindeki zırhlı aracın çarpması sonucu hayatını kaybeden 7 yaşındaki Mihraç Miroğlu'nun ölümünden önce mahalle halkının, zırhlı araçların hız yapması nedeniyle yetkililere defalarca şikayette bulundukları ortaya çıktı.

Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre mahalleli her defasında şikayetlerinin kulak ardı yapıldığını söyledi.

Mahalleliler, defalarca ilçe kaymakamlığına giderek, zırhlı araçların mahalle içerisinde hız yaptıklarına dair şikayette bulunduklarını ancak bunun dikkate alınmadığını ifade etti. Mahalle sakinleri, şikayetlerinin esas alınmaması nedeniyle böyle bir olayın meydana geldiğini belirtti.

Ayşe Şen, bu olaydan önce bir çok kez zırhlı araçların sokaklarda hız yaparak geçtiklerini belirterek, şikayetlerinin her defasında kulak ardı edildiğini söyledi. 

Şen, "Yetkililere zırhlı araçları kullanan polislerin çok süratli araç kullandıklarını söyledik. Bunu söylerken de çocuklarımızdan da bahsettik. Zırhlı araç geçtiğinde çocuklar kendilerini nasıl koruyacaklarını bilmiyorlar. Ama ne yazık ki söylediklerimiz ve şikayetlerimiz hep kulak arkası yapıldı. Bu kazadan önce bütün mahalleli bu konuda şikayetlerini dile getirmişti. Ama bir sonuç alamadık. Çocuklarımız okula gidiyor, sokaklara çıkıyor. Zırhlı araçların artık mahallemizden geçmesini istemiyoruz" dedi.

Esmer Çağın da, zırhlı araçlar nedeniyle mahallede kimsenin güvende olmadığını kaydederek, gerekirse bundan sonra zırhlı araçların mahalle içinden geçmemesi için imza kampanyası başlatacaklarını söyledi. 

Ne olmuştu?

Şırnak'ın İdil ilçesi Turgut Özal Mahallesi'nde 3 Eylül günü akşam saatlerinde zırhlı araç 7 yaşındaki Mihraç Miroğlu adlı çocuğa çarptı. Görgü tanıklarının ifadesine göre, zırhlı araç küçük çocuğa bisiklet sürdüğü sırada çarptı.

İdil Cumhuriyet Savcılığı "Ölümlü trafik kazası" gerekçesiyle olayla ilgili soruşturma başlattı. Çocuğun hayatını kaybetmesine rağmen gözaltına alınmayan polis memurunun ifadesi olaydan 3 gün sonra, 6 Eylül Pazartesi günü alındı.

Mevcutlu olarak adliyeye getirilen polis memuru, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Sürücü polisin ifadesinde, hızlı gitmediğini savunup, "Bilerek yapmadım, böyle sonuçlanmasını istemezdim" dediği öğrenildi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.