Cizre’de zam protestosu

Cizre’de yüzlerce kişi, zamlı elektrik faturalarını düzenlediği yürüyüşle protesto etti.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde elektrik zammı, düzenlenen yürüyüşle protesto edildi.

Cizre Sanat Sokağı’nda zamlara karşı yüzlerce kişi bir araya geldi. Sokağın giriş-çıkışını bariyerle kapatan polis, eyleme katılan yurttaşları üst aramasından geçirdikten sonra sokağa girmesine izin verdi.

Yoğun güvenlik önlemleri altında sokakta bir araya gelen yüzlerce yurttaş ve esnaf sık sık, "Yönetim istifa" sloganları attı. Burada 70 yaşındaki Abdi Bülbül kendisine gelen bin 650 TL'lik elektrik faturasına tepki göstererek, "Bu nedir? Ne Kenan Evren ne de Tansu Çiler döneminde böyle değildi. Artık gelsinler bizi öldürsünler. Ben ne yapacağım” dedi.

Ardından konuşan başka bir esnaf ise, "Şırnak ve ilçelerinde DEDAŞ, elektrik panolarını kaldırımlara yaprak halkın yollarını işgal ediyor. Polis eşliğinde mahalle ve evlerimize baskı yapacak şekilde herhangi bir kaçak elektrik bulmadığı halde insanlara binlerce TL para cezası kesiyor. DEDAŞ’ı yönetenler bu halka ve topluma hesabını verecektir” diye belirtti.

Ardından kitle, DEDAŞ binasına yürümek istedi. Ancak polis Şırnak Valiliği’nin "eylem etkinlik" yasağını gerekçe göstererek izin vermeyeceğini söyledi. Kitle, Eski Hastane Caddesi’nden Orhan Doğan Caddesi’ne kadar yürüdü.

690x450nc-srnk-11-02-2022-cizre-dedas-protestosu2.jpg

690x450nc-srnk-11-02-2022-cizre-dedas-protestosu4.jpg

690x450nc-srnk-11-02-2022-cizre-dedas-protestosu11.jpg

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum