Cizre'de nöbet: Halkla HDP arasına engel koymak istiyorlar

Cizre'de nöbet: Halkla HDP arasına engel koymak istiyorlar

Halkların Demokratik Partisi ( HDP) Cizre ilçe Örgütü, dün sabah ilçe binalarına yapılan polis baskınını ve aralarında HDP Cizre İlce Eşbaşkanı Mesut Nart'ın da bulunduğu 10 kişinin gözaltına alınmasını protesto etmek için "Nöbet eylemi" başlattı.

HDP Cizre ilçe örgütünün, dün düzenlenen polis baskınında ilçe binasının tahrip edilmesi ve aralarında ilçe Eşbaşkanı Mesut Nart'ın da bulunduğu 10 kişinin gözaltına alınmasını protesto etmek için binanın önünde başlattığı nöbet eylemine HDP Şırnak Milletvekilleri Nuran İmir, Hasan Özgüneş, Barış Anneleri Meclisi üyeleri, Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistleri, HDP Şırnak il ve ilçe eşbaşkanları, Cizre Belediyesi Eşbaşkanları Berivan Kutlu, Mehmet Zırığ, Silopi Belediyesi Eşbaşkanları Adalet Fidan ve Süleyman Şavluk'un yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı.

İmir: "Kimse HDP'nin sesini kısamaz"

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, nöbette konuşan HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir, halkın "Nöbet eylemine" yoğun katılımını olduğunu belirterek, dünden beri partilerine dayanışma ziyaretlerinin devam ettiğini söyledi. Partileri ve Botan üzerinde ciddi bir komplonun yürütüldüğünü ifade eden İmir, "İki gündür başlattığımız partimizi sahiplenme nöbeti sürüyor. Bu baskılarla partimiz ve halkımız arasına engel koymak istiyorlar. Ama bizler başlattığımız nöbetle onların bu girişimini boşa çıkardık. Kimse HDP'nij sesini kısamaz, çünkü HDP sizlersiniz" dedi.

Yeryüzü sofrasında buluşma

Nöbet eylemine katılan yurttaşlar, Kürtçe şarkılar söyleyerek eylemlerini sürdürdü. HDP Şırnak Milletvekili Hasan Özgüneş'in de şiir okuyarak katıldığı nöbet eyleminde sık sık, "HDP halktır, halk burada" ve "Bijî berwxedana HDP'ê" sloganları atıldı.

Yarın 3'üncü günde devam edecek "Nöbet eylemi" öncesinde, Cizre esnafı ziyaret edilecek. Ardından akşam HDP Cizre ilçe binası önünde "Yeryüzü sofrası" kurulacak ve yurttaşlarla iftar yemeği yenilecek.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.